EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

Temmuz ayı KKTC sıfır binek ve ticari satışları yayınlandı!

Temmuz ayı KKTC sıfır binek ve ticari satışları yayınlandı!

Temmuz'da geçmiş aylarda nispeten yüksek olan döviz kurların biraz gerilemesinden kaynaklı binek satışlarda 6% bir iyileşme oldu ve toplamda 34% geride kapandı. Toplam 117 adet binek satışın 30 adeti Kiralık araç olarak satıldı.

Yayın Tarihi: 05/09/19 13:30
okuma süresi: 1 dak.
Temmuz ayı KKTC sıfır binek ve ticari satışları yayınlandı!
A- A A+
Otomotiv sektörü çok zor durumda... Ayda sadece 80 adet perakende aracın 12 şirket arasında satılıyor olması alarm zillerin çaldığına işaret etse de lokomotif sektörü olan otomobil sektörününün ekonomiye olan negatif katkısını devlet yetkililerin görmemesi ve konuyu hiç gündeme almıyor olması da oldukça ilginç.

Geçen yıl ilk 7 ayda 1115 adet araç satılırken bu yıl 7 ayda sadece 727 satılması ise ortaya çıkan sonuç.

Diğer taraftan 2.el ithal araçlar ise %26 geriledi ve yaklaşık 1700 adet araç eksik satılması Kıbrıs 'taki 200'ün üstündeki Galericiler için de üzücü bir sonuç olsa gerek. Sonuçta personel çalıştıran, vergi ödeyen ve hizmet sağlayan işyerleri yavaş yavaş yok olacak.

Acilen devletin sektörü iyileştirecek adımların atması sektör için en hayırlısı olacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.