EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

Fitness ekipmanlarında dünya devi, GAÜ ile beraber

Fitness ekipmanlarında dünya devi, GAÜ ile beraber

Sağlıklı bir yaşama doğru aktif seçimler ve fitness ekipmanları üretiminde uluslararası üne sahip, İtalya merkezli 'Tecnogym' ile Girne Amerikan Üniversitesi arasında gerçekleşen bir ön anlaşma uyarınca, ülkemizde benzeri olmayan bir spor merkezinin kurulmasına yönelik bir proje geliştirileceği konusunda yazılı bir açıklama yapıldı.

Yayın Tarihi: 06/09/19 16:46
okuma süresi: 4 dak.
Fitness ekipmanlarında dünya devi, GAÜ ile beraber
A- A A+
GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar imzası ile kamuoyu bilgisine sunulan açıklamada; Kapsam ve yapılanma özellikleri açısından; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ilk kez uygulanacak 'istisnai' bir geliştirme projesi ile, firmanın dünya çapında kullandığı "tam kuvvet eğitim hattı" stratejisi kullanılarak, eğitim aktörleri ile özellikle alan profesyonellerinin bir araya getirilmesi hedeflendiği bilgisi verildi. Diğer yandan projenin, Türkiye Cumhuriyeti için de ek önemli olanaklar sağlayacağı konusunda taraflarca ortak görüşe sahip olunduğu bilgisi, açıklamadaki diğer satır başlarından biri oldu.

Tecnogym ve GAÜ yetkililerinin de hazır bulunduğu, taraflara GAÜ Kurucu Rektörü Serhat Akpınar ile Tecnogym Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Vittorio Zagaia'nın başkanlık ettiği ve GAÜ Kampüsü'nde gerçekleşen görüşmeler sonrası yapılan değerlendirmelere ise yazılı açıklamada şu şekilde yer verildi;

"İtalya'da 1983 Yılı'nda kuruluşundan sonra kısa bir sürede, olimpiyatlar gibi küresel büyük spor organizasyonlarının baş tedarikçisi olma ünvanı alan; Fitness ve wellness sektöründe lider olan İtalyan Technogym The Wellness Company'nin, KKTC'de Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) ile birlikte yürüteceği proje ile ülke sporuna, bağlı sektörlere ve yüksek eğitimine büyük açılımlar sağlayacağı öngörüsüyle iş birliği kararı alınmıştır.

Yapılan görüşmeler, konuklarını GAÜ Kampüsü'nde ağırlamak ve ortaya konulan iradeden duyulan memnuniyet; Girne Amerikan Üniversitesi (GAÜ) Kurucu Rektörü Serhat Akpınar tarafından 'Girne Amerikan Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi'nin ve Tıp Fakültesi'nin ayrıca destek vermesi, bizi teşvik eden ana unsurlardan birisi olmuştur. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, ilk kez böylesi bir merkez oluşmuş olacak, sadece yüksek öğretimde olan gençlerimizin değil, okul öncesinden de çocukların katılabileceği, onların fiziksel tüm spor yaşamlarını yönlendirecek ve altını çizerek söylüyorum; Çok istisnai bir spor merkezini hayata geçirmiş olacağız.' ifadeleri ile tanımlanırken, Türkiye'de ve dış dünyada çok önemli yatırımları ve projeleri ile tanınan Sayın Vittorio Zagaia'nın da; 'Öncelikle markamızın, GAÜ markasının yanında yer almasından duyduğum memnuniyeti belirterek teşekkür ediyorum.

Eğitim faktörü, dikkatle üzerinde sürekli durduğumuz ana belirgendir. Bu anlamda, marka kararlığımızı bir yandan geliştirirken örneğin; Kendi eğitim akademimizde sağlıklı yaşamı, hareket etmeyi ve günlük yürüyüş mesafesinin 30 km 'den 1'km ye gerilediği yürüme kapasitesinin tekrar normalleştirilmesi ve bilincin yaygınlaştırılması adına yatırımlar yapıyoruz. Buradaki en önemli faktör, üniversiteler ve genç nesildir. Genç neslin, her zamankinden daha üretici ve yaratıcı olması, daha fazla hareket etmeye teşvik edilmesine yönelik düşünüyoruz. Girne Amerika Üniversitesi ile gerçekleştireceğimiz ve çok hızlıca kurgulanacak bu projenin güçlü paydaşıyız.' sözleri ile tamamlanmıştır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.