KÜLTÜR-SANAT
okuma süresi: 1 dak.

"8. Kalavaç Kültür Festivali" 15 Eylül'de yapılacak

"8. Kalavaç Kültür Festivali" 15 Eylül'de yapılacak

"8. Kalavaç Kültür Festivali", Değirmenlik Belediyesi ve Kalavaç Muhtarlığının iş birliğiyle 15 Eylül Pazar günü yapılacak.

Yayın Tarihi: 07/09/19 13:28
okuma süresi: 1 dak.
"8. Kalavaç Kültür Festivali" 15 Eylül'de yapılacak
A- A A+
Değirmenlik Belediyesinden verilen bilgiye göre, Kalavaç Kültür Festivali, bu yıl Kalavaç'ın "Ayşe Nenesi" olarak tanınan Ayşe Cangül anısına yapılıyor.

Saat 10.30'da başlayacak festivalde müzik dinletileri, halk oyunları ve çeşitli parodiler sunulacak. Kalavaç köyüne özgü sesta, sini, sele, sepet, dokuma ve çeşitli el sanatlarının da satışının yapılacağı etkinlikte, yüzyıllardır korunan köy yaşamını ve otantik binaları ziyaretçiler gözlemleyebilecek.

Kalavaç Muhtarı Halil Karasoy etkinlikle ilgili açıklamasında, "Amacımız biz Kıbrıslı Türklerin bu adada yüzyıllardır var olan kültürünü korumak ve yaşatmaktır" dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş Kıbrıslı kültürünün korunması için en iyi örneğin Kalavaç köyü olduğunu belirten Muhtar Karasoy, "Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre çok daha büyük bir ziyaretçi akını bekliyoruz" diye konuştu.

Festivale tüm halk davet edildi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.