EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

Teknik komitelerin çalışmalarının artırılmasının yolları görüşüldü

Teknik komitelerin çalışmalarının artırılmasının yolları görüşüldü

Kıbrıs Rum tarafının müzakerecisi Andreas Mavroyiannis başkanlığında pazartesi günü gerçekleştirilen bir toplantıda Teknik Komitelerin çalışmalarının artırılması yolları görüşüldü.

Yayın Tarihi: 09/09/19 19:08
okuma süresi: 2 dak.
Teknik komitelerin çalışmalarının artırılmasının yolları görüşüldü
A- A A+
Güney Lefkoşa'da, Rum Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda yer alan toplantıya Teknik Komitelerin Kıbrıs Rum Başkanları ve üyeleri katıldı.

Toplantıda komiteler, karşı karşıya kalınan sorunların çözülmesi için nasıl hareket edilmesine ilişkin görüşlerini ortaya koydular. Toplantıya katılanlar ayrıca 2019'daki çalışmayı değerlendirdiler ve gelecekte daha fazla şeyler yapmanın zeminini hazırladılar.

Toplantı sırasında müzakereci, katılımcılara Kıbrıs sorunundaki son gelişmeler hakkında bilgi verdi.

Görüşülen konular arasında, diğer komiteleri döngü içinde tutmak, yatay işbirliği ve destek mekanizmasını kullanmak, teknik komiteler kurmak yer aldı.

Bunlardan başka sekreterlik desteği ve iki toplumlu teknik komitelere AB fonları destek olanağı da ele alındı. 1 milyon avroluk destek olanağı 2019-2020 dönemi için geçerli olacak.

Şu an için fon verilmesinin ilk aşamasında bulunuluyor ve tatmin edici olduğu görüşülüyor. Bununla birlikte daha fazla teknik komitelerin, alınacak parayı nasıl kullanılacağını öğrenmeleri gerekiyor. Sekreterlik desteği almak da destek olanaklarını kullanmak da olasılık dâhilinde bulunuyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.