EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

KKTC'de tek: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ile Hukuk Bölümü Çift Anadal Programı

KKTC'de tek: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ile Hukuk Bölümü Çift Anadal Programı

Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi (KISBÜ) Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ile Hukuk Bölümü "çift anadal programı" olarak eğitim imkanı sağlıyor.

Yayın Tarihi: 10/09/19 09:00
okuma süresi: 3 dak.
KKTC'de tek: Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü ile Hukuk Bölümü Çift Anadal Programı
A- A A+
Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi'nde, 2018-2019 eğitim ve öğretim yılından itibaren YÖK'ün Çift Anadal Programı (ÇAP) için öngördüğü şartları taşıyan Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü öğrencileri Hukuk Bölümü'nde öğrenim görmeye başladı.

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nden iki öğrencimiz geçtiğimiz ders yılından itibaren Hukuk ve Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinde eğitimlerine aynı anda devam etti.

Çift Anadal Programı'na başvuran Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Öğrencileri görüşlerini şu şekilde ifade ettiler:

SULTAN UNVAR – REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ 2. SINIF ÖĞRENCİSİ

"Çift Anadal Programına başvurmamızın nedeni şudur. 14 yıl boyunca Hukuk okumak istedim. Hayalim olan bir meslekti. Çalıştım çabaladım ama bazı aksilikler nedeniyle bu bölüme yerleşemedim. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nü tercih ettim.

Okulumuz hem Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Bölümü'nü hem de Hukuk Bölümü'nü aynı anda okuma avantajını bizlere verdi. Bizde bu fırsattan yararlanmak istedik.

Zor bir bölüm. İki bölüm içinde geçerli. Kolay olmayan bölümler. Ama imkansızda değil. Başarabileceğimi düşünüyorum. Azimliyim.

Derslere girdik. Hocalarımızla konuştuk. Kolay değil ama başarabileceğimizi düşünüyorum. Yapacağım. Buna inanıyorum. Hocalarımızın bize desteği çok oldu bu süreç içerisinde. Hem dekanımızın hem bölüm başkanlarımızın yardımı çok dokundu.

İlk başta bu düşüncem hayal gibi görünüyordu. Çünkü ulaşamayacağım bir şeymiş gibi görüyordum. Arkadaşımla birlikte hocalarımızla konuşup, bu hayalimizi onlarla paylaşınca, imkansız olmadığını böyle bir fırsat verebileceklerini belirttiler.

Bir sürecin sonucunda başvurumuz kabul edildi. Umarım her iki bölümü de başarılı bir şekilde bitirir ve mezun oluruz."

HAYRİYE KOÇ – REHBERLİK VE PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK BÖLÜMÜ 2. SINIF ÖĞRENCİSİ

"Öncelikle RPD Bölümü'ne çok isteyerek ve severek geldim. Ama okulumuzun bize sunmuş olduğu Çift Anadal Programı(ÇAP) duyunca yararlanmak istedim. RPD ve Hukuk bölümünü aynı anda okumak istedim. Bu süreçte tüm hocalarımızdan destek gördük. Hocalarımız bize inandılar ve destek verdiler.

Hukuk bölümünde çok zorlanacağımızı biliyorduk ama bu bölümü okumak hayalimizdi. Çevremizden Hukuk'un kalın kitaplardan oluştuğunu, uykusuz geceler yaşayacağımız gibi söylemler duysakta biz vazgeçmedik. Hukuk'un sadece bunlardan oluşmadığını ve bunu göze alarak bu bölümü okumaya karar verdik. Özverili bir şekilde başaracağımıza inandık.

Ülkemizde insan psikolojisinden anlayan Hukukçulara da ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. ÇAP yaparak diğer arkadaşlarımızdan bir adım öne geçeceğimize inanıyoruz.

Umarım başarılı bir şekilde mezun oluruz."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.