İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

BKP Genel Başkanı İzcan: "İç işlerine müdahale kabul edilemez"

BKP Genel Başkanı İzcan: "İç işlerine müdahale kabul edilemez"

BKP Genel Başkanı İzcan, T.C. Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun açıklamalarını eleştirdi.

Yayın Tarihi: 10/09/19 16:36
okuma süresi: 2 dak.
BKP Genel Başkanı İzcan: "İç işlerine müdahale kabul edilemez"
A- A A+
Birleşik Kıbrıs Partisi (BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun, KKTC'nin çeşitli bölgelerinde kitle toplantıları düzenleyip KKTC'nin iç işlerine müdahale ettiğini savunarak bunun kabul edilmez olduğunu belirtti.

"Kuzey Kıbrıs, Türkiye'nin bir vilayeti değildir ve olmayacaktır" diyen İzcan yaptığı açıklamada, Türkiye Cumhuriyeti Dış İşleri Bakanı'nın " Kıbrıs'ta Türkiye'nin garantörlüğüne karşı çıkanlar vatan hainidir" şeklinde sözler sarf ettiğini iddia ederek bunu protesto etti.

"Kıbrıs Türk toplumunun kendi geleceği ile ilgili karar verme hakkı, kendi özgür iradesi ile seçilen yöneticilere aittir" diyen İzcan, "Kıbrıs konusunda görüşmeleri yürütme yetkisi Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nındır" dedi.

İzcan "Kıbrıslı Türkler özne olmaktan çıkartılarak asimile edilmeye çalışılmaktadır" diyerek, hiçbir onurlu Kıbrıslı Türkünün bunu kabul etmeyeceğini kaydetti ve parlamentodaki partileri, kafalarını kuma sokmaktan çıkartarak, halkın çözüme ve barış iradesine sahip çıkmaya çağırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.