DÜNYA
okuma süresi: 1 dak.

İsveç Dışişleri Bakanı Linde oldu

İsveç Dışişleri Bakanı Linde oldu

İsveç'te ailesine vakit ayıramadığı içinistifa eden Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün yerine Ticaret Bakanı Ann Linde getirildi.

Yayın Tarihi: 10/09/19 17:00
okuma süresi: 1 dak.
İsveç Dışişleri Bakanı Linde oldu
A- A A+
İsveç'te ailesine vakit ayıramadığı için bu hafta sonu istifa eden Dışişleri Bakanı Margot Wallström'ün yerine Ticaret Bakanı Ann Linde getirildi.

İsveç Parlamentosunun açılışında konuşan Başbakan Stefan Löfven, Dışişleri Bakanlığına Ticaret Bakanı Linde'nin getirildiğini duyurdu.

Ticaret Bakanıyken 2017'de gittiği İran'da başörtüsü taktığı ve görüşmelere başörtüsü ile girdiği için aşırı sağcıların hedefi olan Linde, eleştirilere karşı, ev sahibi ülkenin hassasiyetlerine saygı duyulması gerektiğini dile getirmişti.

Linde, 2008'de İsrail'in başkenti Tel Aviv'de bir panelde, "Barış için en önemli ön koşul, İsrail'in Filistin topraklarını işgaline son vermesi" ifadelerini kullanmıştı.

Linde, 2011'de de İsveç Filistin Derneği tarafından 'Yılın Filistin dostu' ödülüne layık görülmüştü.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.