GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis ile Mitsotakis görüştü: "Müzakereler yeniden başlamalı"

Anastasiadis ile Mitsotakis görüştü: "Müzakereler yeniden başlamalı"

Rum lider Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, yaptıkları görüşmeden sonra yayımladıkları ortak bildiride, Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakere sürecinin yeniden başlamasına olan güçlü iradelerini belirtti.

Yayın Tarihi: 11/09/19 09:01
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis ile Mitsotakis görüştü: "Müzakereler yeniden başlamalı"
A- A A+
Rum lider Nikos Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis, Atina'da dün yaptıkları görüşmeden sonra yayımladıkları ortak bildiride, Kıbrıs sorunuyla ilgili müzakere sürecinin yeniden başlamasına olan güçlü iradelerini belirtti.

Kıbrıs sorununa yabancı askerler ve üçüncü bir tarafın garantileri olmadan adil ve uygulanabilir bir çözüm bulunması gerektiğini tekrarlayan Rum lider Anastasiadis ve Yunanistan Başbakanı Mitsotakis, çözümün uluslararası hukuk, Birleşmiş Milletler kararları, Avrupa ilke ve yasaları temelinde olması gerektiğini savundu.

Anastasiadis ve Mitsotakis ortak bildirilerinde, Birleşmiş Milletler ile BM Genel Sekreteri'nin üstlendiği Kıbrıs sorununa bütünsel bir çözüm için özlü müzakerelerin yeniden başlamasına ilişkin girişim çerçevesinde işbirliği yapmaya hazır olduklarını duyurdu.

Rum lider Anastasiadis görüşmede Yunanistan Başbakanı Mitsotakis'e, Kıbrıs sorunuyla ilgili son gelişmeler hakkında bilgi verdi; en son Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'yla gayrı resmi görüşmesini anlattı.

Yunanistan Başbakanı Mitsotakis'e Türkiye'nin faaliyetlerinden bahseden Anastasiadis, Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun ziyaretinden ve söylemlerinden duyulan endişeyi de aktardı.

Yapılan ortak açıklamada "Türkiye'nin faaliyetlerine karşı işbirliği" konusunda hemfikir olunduğu da belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.