AKDOĞAN
okuma süresi: 3 dak.

45 yıl sonra ilk kez düzenlenen ayine faşist gölge: Bayrak indirildi, Denktaş'ın fotoğrafı söküldü...

45 yıl sonra ilk kez düzenlenen ayine faşist gölge: Bayrak indirildi, Denktaş'ın fotoğrafı söküldü...

45 yıl sonra ilk kez, Akdoğan'daki Panaya Meryem Ana Kilisesi, ayin için kapılarını açtı. Fakat ayini, Kıbrıslı Rum olduğu iddia edilen bir şahsın gerçekleştirdiği eylem gölgeledi. Yaşananlar, okulun güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı...

Yayın Tarihi: 11/09/19 10:12
okuma süresi: 3 dak.
45 yıl sonra ilk kez düzenlenen ayine faşist gölge: Bayrak indirildi, Denktaş'ın fotoğrafı söküldü...
A- A A+
Kıbrıs Postası – Sosyal Medya

Kıbrıslı Rumlar, geçtiğimiz Pazar günü Akdoğan köyündeki Panaya Meryem Ana Kilisesi'nde 45 yıl sonra ilk kez ayin yaptı.

Sabahın erken saatlerinde, geniş güvenlik önlemleri altında gerçekleşen ritüel, 'huzurlu' bir şekilde son bulsa da, bir Kıbrıslı Rumun gerçekleştirdiği iddia edilen eylem, 45 yıl sonra gerçekleşen ayini adeta gölgeledi.

Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu'na giren ve Kıbrıslı Rum olduğu iddia edilen bir şahıs, ilkokulun avlusunda bulunan Atatürk büstündeki Türkiye Cumhuriyet bayrağını gönderden indirdi, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın A3 büyüklüğündeki PVC kaplı fotoğrafı panodan alındı.

Konuyla ilgili kişisel sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu Müdürü Sözer Özkaramehmet, olayın görüntülendiği kamera kayıtlarının Milli Eğitim Bakanlığı'na, Dışişleri Bakanlığı'na ve Polis Genel Müdürlüğü'ne iletildiğini ifade etti.

OKUL MÜDÜRÜ: "HALA SULTAN'A GİTTİĞİMİZDE ETRAFTA KAÇ TANE POLİS OLUYOR…"

Okul müdürü Özkaramehmet, olayla ilgili düşüncelerini şöyle paylaştı:

"Şimdi bu ayin iznini veren ve bunları böyle başıboş bırakan kim ise -ki sanıyorum Müftülük ve Dışişleri Bakanlığıdır- umarım tekrar tekrar düşünür. Bizden Hala Sultan'a gidildiğinde etrafta kaç tane polis olur, Rum kimseyi başıboş bırakmaz ve adım bile attırmaz. Bu kalabalık grubun sahipsiz böyle rahatça Akdoğan'da dolaşmasına nasıl izin verilir anlamak mümkün değil."

"AKDOĞAN'DAN TEK PARÇA ÇIKAMAZDI, BÜYÜK OLAYLARA GEBE OLABİLİRDİ"

"Şunu söyleyeyim; eğer Akdoğan sakinlerinden birileri bu şerefsiz bunları yaparken görse idi bunun tek parça Akdoğan'dan çıkması mümkün değildi ve sonrası da çok büyük olaylara gebe de olabilirdi. Yetkililerin bu tür konularda çok daha dikkatli olması gereklidir yoksa çok acı olaylar yaşanabilir. Bayrağa ve Atatürk'e uzanan el kırılır! Her ülkenin bayrağı kutsaldır ve dokunulmaz. Barış da barışmak istenenle yapılır bu zihniyette ki insan müsveddeleri ile değil!"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.