İÇ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Özkıraç: "Suat Günsel bize dava açarak YDÜ'nün borcunu kabul etmiş bulunuyor"

Özkıraç: "Suat Günsel bize dava açarak YDÜ'nün borcunu kabul etmiş bulunuyor"

El-Sen Başkanı Kubilay Özkıraç yaptığı yazılı açıklamada Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel'in sendikaya dava açtığını duyurarak, söz konusu eylemi "borcu kabul etmek" olarak değerlendirdi.

Yayın Tarihi: 11/09/19 13:03
okuma süresi: 4 dak.
Özkıraç: "Suat Günsel bize dava açarak YDÜ'nün borcunu kabul etmiş bulunuyor"
A- A A+
Kıbrıs Türk Elektrik Kurumu Çalışanları Sendikası (El-Sen) Başkanı Kubilay Özkıraç yazılı bir açıklama yaparak Yakın Doğu Üniversitesi Kurucu Rektörü Suat Günsel'in sendikaya dava açtığını duyurdu.

Özkıraç, Günsel'in Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı'nın avukatlığını üstlendiği davanın açılmasıyla "YDÜ'nün KIB-TEK'e olan borcunun kabul edildiğini" savundu.

Özkıraç, sıradan vatandaşın ödeme yaptığı şekilde herkesin söz konusu borçlarını ödemesi gerektiğini vurgulayarak "Günsel'in, avukatı olan Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı aracılığıyla yaptığı suçlamaların tümü "küçük düşürme", "kötü niyet", "İtibar kırıcı" ve benzeri maddelerden oluşmaktadır. Şu net olarak bilinmelidir ki, ne tehditler, ne aracılar, ne de davalar bizi yıldıramaz" dedi.

Açıklamada Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy'un açıklamalarına da değinildi. Açıklamada, Taçoy'un "Sendika da üzerine düşeni yapmalı" açıklamalarına karşılık olarak "Sayın Bakana tavsiyemiz, konuşmak yerine atılan 4 maddelik mutabakat metnin altına attığı imzanın gerekliliklerini somut olarak yerine getirmesidir" şeklinde cevap verildi.

El-Sen'den yapılan açıklama şu şekilde:

"Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı'nın avukatlığını üstlendiği Suat Günsel, sahibi olduğu Yakındoğu Üniversitesi'nin KIB-TEK'e olan borcunu kamuoyuna açıklayan EL-SEN'i ve sendika başkanınımız Kubilay Özkıraç'ı dava etmiş bulunmaktadır. Öncelikle açılan bu dava ile Suat Günsel, KIB-TEK'e olan borcunu kabul etmiş bulunmaktadır. Çünkü EL-SEN'e ve başkanımız Kubilay Özkıraç'a yönlendirdiği ucuz suçlamaların tümü borcunun ifşa edilmesine olan tepkisinden kaynaklanmaktadır. Günsel'in, avukatı olan Barolar Birliği Başkanı Hasan Esendağlı aracılığıyla yaptığı suçlamaların tümü "küçük düşürme", "kötü niyet", "İtibar kırıcı" ve benzeri maddelerden oluşmaktadır. Şu net olarak bilinmelidir ki, ne tehditler, ne aracılar, ne de davalar bizi yıldıramaz. Sıradan vatandaş nasıl borcunu ödüyorsa, Suat Günsel de ayni şekilde borcunu ödemekle yükümlüdür. Ortada duran bu ayrımcılık karşısında Barolar Birliği Başkanı'nın, Suat Günsel'i savunması çok yakışık kalmıştır. Sayın Esendağlı'ya bu mücadelede Suat beyi savunma konusunda başarılar dileriz!

Diğer yandan dün itibarıyla Ekonomi ve Enerji Bakanı Hasan Taçoy'un, kamuoyuna yansıyan açıklamalarını yakından takip ediyoruz. Sayın Bakana tavsiyemiz, konuşmak yerine atılan 4 maddelik mutabakat metnin altına attığı imzanın gerekliliklerini somut olarak yerine getirmesidir. EL-SEN'in ne yapması gerektiğine ve ne yapacağına Sayın Bakan değil EL-SEN Yönetim Kurulu karar verir. O nedenle daha ortaya icraat koymadan anlamsız açıklamalar yapması, süreci bulandırmaktan başka bir işe yaramamaktadır. Ayni şekilde bazı gazetelerin bilinçli olarak süreci çökertmeye çalışmalarının ve KIB-TEK ile EL-SEN'i anlamsız bir kavganın içene çekme girişimlerinin farkındayız. Bu tür ucuz taktiklere geçit verecek değiliz. Gereken herkes gerektiği yerde ve zamanda cevabını alacaktır."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.