EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

İlkokullarda Pazartesi, ortaokul ve liselerde Salı günü dersler başlıyor

İlkokullarda Pazartesi, ortaokul ve liselerde Salı günü dersler başlıyor

Devlet okullarında eğitim alan öğrenciler 16 ve 17 Eylül günleri ders başı yapacak.

Yayın Tarihi: 11/09/19 14:50
okuma süresi: 2 dak.
İlkokullarda Pazartesi, ortaokul ve liselerde Salı günü dersler başlıyor
A- A A+
Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'ndan verilen bilgiye göre, İlköğretim Dairesi'ne bağlı 114 okulda, yaklaşık 20 bin öğrenc, 16 Eylül Pazartesi günü yeni eğitim yılına başlıyor.

Genel Ortaöğretim Dairesi'ne bağlı 32 okulda öğrenim gören yaklaşık 18 bin ortaokul ve lise öğrenci ile Mesleki Teknik Öğretim Dairesi'ne bağlı 12 okulda öğrenim gören yaklaşık 3 bin 500 meslek lisesi öğrencisi ise, 17 Eylül Salı günü ders başı yapacak.

1-16 ŞUBAT YARIYIL TATİLİ

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı'nın açıkladığı akademik takvime göre, hem İlköğretim Dairesi hem de Genel Ortaöğretim Dairesi ve Mesleki Teknik Öğretim Dairesi'ne bağlı okullarda birinci dönem 31 Ocak'ta karnelerin dağıtılmasıyla sona erecek, öğrenciler ve öğretmenler yarıyıl tatilinin ardından 17 Şubat'ta ders başı yapacak.

Kolejlere Giriş Sınavı birinci basamak sınavı (KGS-1) 25 Ocak Cumartesi ve Kolejlere Giriş Sınavı ikinci basamak sınavı (KGS-2) 6 Haziran Cumartesi yapılacak.

Bülent Ecevit Anadolu Lisesi (BEAL) ve 20 Temmuz Fen Lisesi Yerleştirme Sınavı 27 Haziran Cumartesi günü yapılacak.

8. sınıfı tamamlayan öğrencilerin Meslek Liseleri Programlarına tercih başvurularının alınması ise 19-25 Haziran tarihleri arasında olacak.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.