EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 1 dak.

Merkez Bankası'ndan faizi kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını yarın verecek

Temmuz ayının sonunda TCMB Başkanı Murat Uysal, enflasyon görünümü raporuna dair sunumunu gerçekleştirdi.

Yayın Tarihi: 11/09/19 18:30
okuma süresi: 1 dak.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararını yarın verecek
A- A A+
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), yarın bir araya gelerek faiz kararını verecek.

Piyasaların bu haftaya dair Türkiye ile ilgili en önemli gündem maddesini bu toplantı oluşturuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Pazar günü AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nda yaptığı konuşmada, "Enflasyon düşüyor, faizler iniyor, daha da düşecek. Perşembe para piyasası kurulu toplanıyor. İnanıyorum ki faizler daha da düşecek. Faiz düştükçe enflasyon da düşecektir, bunu göreceksiniz" açıklamasında bulundu.

PARA POLİTİKASI KURULU NEDİR?

Para Politikası Kurulu (PPK), enflasyon hedeflemesi rejimi çerçevesinde, para politikası kararlarının alındığı organdır.

PPK, Başkan (Guvernör), Başkan Yardımcıları, Banka Meclisi üyeleri arasından seçilecek bir üye ve Başkanın önerisi üzerine müşterek kararla atanacak diğer bir üyeden oluşur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.