DÜNYA
okuma süresi: 4 dak.

Geçmişten günümüze cephanelik patlamaları...

Geçmişten günümüze cephanelik patlamaları...

Kıbrıs Postası, Çatalköy'de askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama doğrultusunda geçmişteki cephanelik patlamalarını derledi.

Yayın Tarihi: 12/09/19 10:39
okuma süresi: 4 dak.
Geçmişten günümüze cephanelik patlamaları...
A- A A+
Kıbrıs Postası

Girne Çatalköy'de bu gece saat 01.30 sularında askeri mühimmat deposunda meydana gelen patlama, geçmişteki cephanelik patlamalarını akıllara getirdi.

2012 Afyonkarahisar'da cephanelik patlamasında 25 asker şehit olmuştu. 1919 yılında Trabzon'da yaşanan patlama Gürcistan-Batum'dan bile hissedilmişti. İki gün önce, Irak ve Yemen'de de cephanelik patlaması yaşandı. Kıbrıs Postası, geçmişteki cephanelik patlamalarına ilişkin bilgileri derledi.

AFYONKARAHİSAR, 2012: 25 ŞEHİR, 4 ASKER YARALI

6 Eylül 2012'de Afyonkarahisar'da Türk Kara Kuvvetleri Lojistik Komutanlığı'na bağlı Mühimmat Depo Komutanlığı'nda, el bombalarının depolandığı cephanelikte patlama yaşanması sonucu 25 asker şehit olmuş, 4 asker de yaralanmıştı. Olayın bir kaza olduğu açıklanmıştı.

TRABZON 1919: PATLAMA BATUM'DAN BİLE HİSSEDİLDİ

Trabzon'da 10 Temmuz 1919'da büyük bir cephanelik patladı. Patlamanın şoku 100 mil ötedeki Gürcistan Batum'dan dahi hissedildi.

HATAY-REYHANLI…

10 Haziran 2019'da Hatay Reyhanlı'da askeri mühimmat deposunda, saat 03.30 sıralarında peş peşe patlamalar olmuş, vatandaşlar evlerinden tahliye edilmişti. Olayda ölen ya da yaralanan olmadığı belirtildi.

İKİ GÜN ÖNCE YEMEN VE IRAK'TA CEPHANELİK PATLAMASI…

İki gün önce, Yemen'in stratejik liman kenti Hudeyde'de Husilerin cephanelik olarak kullandığı binada meydana gelen patlamada 7 sivil yaşamını yitirdi, 20 kişi de yaralandı.

IRAK…

Aynı gün bu kez de Irak'ın batısında, Haşdi Şabi'ye bağlı Haşd'ül Aşairi silah deposunda patlama yaşandığı iddia edildi. İddiaya göre Irak'ın Anbar vilayetine bağlı Hit ilçesinin güneyindeki Mamuriye'de bulunan Haşd'ül Aşairi (Haşdi Şabi'ye bağlı Sünni birlik) silah deposunda meydana gelen patlamanın ardından yangın çıktı. Yangın sırasında civar bölgelerdeki bazı yerleşim yerlerine füze düştü. Bazı iddialara göre patlama ve yangının, hangi ülkeye ait olduğu belirlenemeyen uçak tarafından yapılan hava saldırısı sonucu meydana geldi.

Yangında ölü ve yaralı olduğu öne sürüldü.

RUSYA'DA 200 BİN CEPHANENİN BULUNDUĞU DEPODA PATLAMA…

Rusya'da, geçtiğimiz ay her biri 200 bin cephanenin bulunduğu depoda çıkan yangın sonucu patlamalar meydana geldi. Söz konusu 4 kişi yaralandı.

KİEV'DE CEPHANELİK PATLADI, 10 BİNDEN FAZLA KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ…

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında, Ukrayna'nın başkenti Kiev'in kuzeydoğusundaki Çernigov ilinin İçnya ilçesindeki büyük bir cephaneliğin patlaması sonucunda, bölgeden onbinden fazla kişi tahliye edilirken, bölge çevresindeki karayolu ve demiryolu ulaşımı durduruldu.

UKRAYNA KARKİ…

Mart 2017'de Ukrayna'nın Karki bölgesinde Ukrayna Silahlı Kuvvetlerine ait bir mühimmat deposu patladı. Yetkililer, yaklaşık 20 bin kişinin patlama bölgesinden uzaklaştırıldığını açıkladı. Yetkililer patlamanın meydana geldiği mühimmat deposunda 138 bin ton patlayıcının bulunduğunu belirtti.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.