AKDOĞAN
okuma süresi: 4 dak.

Akdoğan İlkokulu'nda konuşan Başbakan Tatar: "Size yeni bayraklarınızı getirmeye geldik"

Akdoğan İlkokulu'nda konuşan Başbakan Tatar: "Size yeni bayraklarınızı getirmeye geldik"

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlangıç töreni, TC bayrağının çalınmasıyla gündeme gelen Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu'nda gerçekleşti. Törende konuşan Başbakan Tatar, "Biz buraya, size yeni bayraklarınızı getirmeye geldik" dedi.

Yayın Tarihi: 16/09/19 13:00
okuma süresi: 4 dak.
Akdoğan İlkokulu'nda konuşan Başbakan Tatar: "Size yeni bayraklarınızı getirmeye geldik"
A- A A+
Kıbrıs Postası

İlköğretimde, yeni eğitim ve öğretim yılının başlangıç seremonisi, çalınan Türkiye Cumhuriyeti bayrağı ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş portresiyle gündeme gelen Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu'nda gerçekleşti.

Düzenlenen törene, Başbakan Ersin Tatar ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu katılım gösterdi.

İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından, elinde Türkiye ve KKTC bayraklarıyla kürsüye çıkan Başbakan Ersin Tatar, ilk olarak öğrencilere seslendi, "Biz buraya, size yeni bayraklarınızı getirmeye geldik" dedi.

Tatar, "Sizleri çok seviyoruz. Sizler, KKTC'nin geleceği için çok önemlisiniz. Size olan güvenimiz tamdır" ifadelerinde bulundu.

Öğrencilerin ardından öğretmenlere de seslenen Tatar, "Öğretmenlere de bir şeyler söylemek istiyorum. Çocuklarımıza çok iyi eğitimler veriniz ki onlar KKTC için iyi eğitim almış insanlar olarak yetişebilsinler" dedi.

"Gönderde KKTC bayrağı ile Türk bayrağının beraber dalgalanması en büyük temennimizdir" diyen Tatar, "Ne mutlu Türküm diyene. Ne mutlu bizlere ki, KKTC topraklarında, Türkiye'nin etkin ve fiili garantörlüğünde yaşamaya devam ediyoruz" diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Tatar'ın konuşmasının ardından, çocuklara TC ve KKTC bayrakları dağıtıldı.

BAYRAK HENÜZ İADE EDİLMEDİ

Güney'den Politis gazetesi, okuldan, 8 Eylül tarihinde çalınan Türk bayrağının 24 saat içerisinde BM aracılığıyla KKTC'ye iade edilmesinin beklendiğini yazmıştı. Konuyla ilgili Kıbrıs Postası'nın ulaştığı Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Nazım Çavuşoğlu ise böyle bir durumdan haberdar olmadığını ifade etmişti. Fakat Başbakan Tatar'ın tören sırasında yaptığı "Biz buraya, size yeni bayraklarınızı getirmeye geldik" açıklamasından, bayrağın henüz iade edilmediği anlaşılıyor.

RUM GENCİN AİLESİNDEN, CUMHURBAŞKANI'NA MEKTUP

Bu arada Rum basını ayrıca, faşist eylemi gerçekleştiren 16 yaşındaki Kıbrıslı Rum gencin ailesinin, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'ya mektup göndererek, bu olayın Akdoğan'da yaşayan Kıbrıslı Türklerle Akdoğan kökenli Kıbrıslı Rumlar arasındaki işbirliğini ve iletişimi bozması için bir bahaneyi teşkil etmemesi temennisinde bulunduğunu da yazmıştı.

NE OLMUŞTU?

45 yıl sonra ilk kez, Akdoğan'daki Panaya Meryem Ana Kilisesi, Kıbrıslı Rumlara kapılarını açmıştı. Ayin için Kuzey'e geçtiği düşünülen 16 yaşındaki Kıbrıslı Rum genç, Akdoğan Dr. Fazıl Küçük İlkokulu'ndan Türkiye Cumhuriyeti bayrağı ile Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın portresini alarak, Güney'e geçmişti.

Bunun üzerine harekete geçen Dışişleri Bakanlığı, Rum gencin kimliğinin belirlendiğini bildirerek, adını ifşa etmiş, Birleşmiş Milletler Barış Gücü nezdinde girişimde bulunularak, söz konusu şahsın sirkat etmiş olduğu TC bayrağının ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş fotoğrafının Kuzey'e iade edilmesi için girişim başlattığını açıklamıştı.

Bakanlık ayrıca, Rum gencin aleyhine mahkemeden tutukluluk emri temin edildiğini ve aranan şahıs ilan edildiğini, BM Barış Gücü'ne Güney Kıbrıs nezdinde girişim başlatılması talebi iletildiğini açıklamıştı

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.