GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Prodromu: "Türkiye, liderler arasında mutabakat sağlanmasını önlemek için müdahale ediyor"

Prodromu: "Türkiye, liderler arasında mutabakat sağlanmasını önlemek için müdahale ediyor"

Rum Hükümet Sözcüsü Prodromu, Türkiye'nin Akıncı ile Anastasiadis arasındaki anlaşma sağlanması çalışmalarına engel olduğunu iddia etti.

Yayın Tarihi: 17/09/19 09:23
okuma süresi: 2 dak.
Prodromu: "Türkiye, liderler arasında mutabakat sağlanmasını önlemek için müdahale ediyor"
A- A A+
Rum Hükümet Sözcüsü Prodromos Prodromu, Türkiye'nin Rum lider Nicos Anastasiadis ve Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın referans şartları üzerinde bir anlaşmaya götürecek mutabakatın sağlanmasını önlemek için müdahale ettiğini iddia etti.

Lefkoşa'da bir anma töreninden sonra basına açıklamalarda bulunan Prodromu, Güney Kıbrıs'ın Mağusa'nın yerleşime açılmasını önlemek ve kınamak için tüm diplomatik ve politik araçları kullanacağını, müzakerelerin başlaması için BM Genel Sekreteri'nin girişiminin devam etmesini talep edeceğini vurguladı.

Prodromu, "Türkiye'nin son iki yıldan beri müzakerelerin başlamasını engellemeye çalıştığını" ve "Guterres'in özellikle garantilerin kaldırılması ve Türk ordusunun geri çekilmesi hükümleriyle ilgili çerçevesini bir yana atma, arayışı içinde olduğunu" savundu.

Türkiye'nin "Mağusa'nın yeniden yerleşime açması tehdidinde bulunduğunu" iddia edenen Prodromou, "Açıkçası Türkiye, şu anda Anastasiadis'in ve Akıncı'nın referans şartları tanımı üzerinde mümkün görünen bir anlaşmaya varmalarını önlemek için müdahale etmektedir" dedi.

Prodromu, "Mağusa'nın yerleşime açılmasını önlemek ve kınamak için tüm diplomatik ve siyasi araçları kullanacağız; BM Genel Sekreteri'nin müzakerelerin başlaması girişiminin devam etmesini talep edeceğiz" şeklinde konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.