TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

Fuat Oktay yineledi: "Bedeli ne olursa olsun Kıbrıs Türkünün hakkını yedirtmeyiz"

Fuat Oktay yineledi: "Bedeli ne olursa olsun Kıbrıs Türkünün hakkını yedirtmeyiz"

Türkiye Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs konusunda yaşananlara değinerek, "Hak etmediği halde tek taraflı olarak AB'ye alınan bir Rum Kesimi var… Bedeli ne olursa olsun Kıbrıs Türkü'nün hakkını başkalarına yedirmek isteyenlere asla fırsat vermeyiz" dedi.

Yayın Tarihi: 17/09/19 12:31
okuma süresi: 2 dak.
Fuat Oktay yineledi: "Bedeli ne olursa olsun Kıbrıs Türkünün hakkını yedirtmeyiz"
A- A A+
Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kıbrıs konusunda yaşananlara değinerek, "Özellikle hak etmediği halde tek taraflı olarak Avrupa Birliği'ne alınan bir Rum Kesimi var" diye konuştu.

Hidrokarbon kaynaklarının da ortaya çıkmasıyla birlikte tek başına, esamesi dahi okunmaması gereken ülkelerin bölgeye gelerek bir şekilde kuzeyde yaşayan Kıbrıs Türkü'nün bu kaynaklardan faydalanmamasını sağlamak üzere bir çalışmanın olduğuna işaret eden Oktay, "Kıbrıs Türkü'nü yok sayan bir yaklaşım. Türkiye olarak bizim böyle bir yaklaşımı uzaktan seyretme şansımız yok" ifadelerini kullandı.

"BEDELİ NE OLURSA OLSUN KIBRIS TÜRKÜNÜN HAKKINI YEDİRTMEYİZ"

Dolayısıyla Türkiye olarak son derece net bir şekilde sonuna kadar Kıbrıs Türkü'nün yanında ve arkasında olduklarının altını çizen Fuat Oktay, "Hidrokarbon kaynaklarla alakalı Kıbrıs Türkü'nün hakkını başkalarına yedirmek isteyenlere de asla fırsat vermeyiz. Bu mesajı da son derece net ifade ediyoruz. Bunun bedeli ne olursa olsun. Bu kadar da açık konuşuyoruz" dedi.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.