EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

İktisatbank Piyasa Analizi: "ABD Başkanı Trump FED'in faiz kararını beğenmedi"

İktisatbank Piyasa Analizi: "ABD Başkanı Trump FED'in faiz kararını beğenmedi"

Kıbrıs İktisat Bankası, 19 Eylül'e ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 19/09/19 07:07
okuma süresi: 2 dak.
İktisatbank Piyasa Analizi: "ABD Başkanı Trump FED'in faiz kararını beğenmedi"
A- A A+
İktisatbank'ın 19 Eylül'e ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Yıla uçuk kaçık tahminler ile başladı piyasa. "Bu FED başka FED" dendi. Faiz artırım sayıları havada uçuştu. %2,25-2,50 aralığında idi politika faizi. 2 kez yetmez daha fazla, hatta her çeyrekte faiz artırılır dendi…

Gelinen noktada, Temmuz ayında, yaklaşık 10 yıl aradan sonra politika faizini 25 baz puan indiren FED, dün akşamki toplantısına da 25 baz puan daha faiz indirimi sıkıştırarak politika faizini %1,75-%2,00 bandına çekti.

Hatırlamak gerekirse, geçen hafta Avrupa Merkez Bankası (ECB), bozulan Avrupa ekonomik görünüme paralel politika faizini %0 seviyesinde tutup mevduat kabul etme faizini % - 0,50 (eksi faizi) indirerek, ucu açık bir şekilde 20 milyar EUR tutarında parasal gevşemeye gitmişti.

Çin ile adeta ekonomik bir savaş içinde olduklarını söyleyen FED, ayrıca FED'i de hedeflerine ulaşmada bir engel olarak görmeye başladı. Başkan Trump, dün akşamki kararı hiç beğenmeyerek Başkan Powell ve FED politika yapıcılarına "tahta kafa" dedi.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 19 Eylül 2019 - Perşembe

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.