YAŞAM
okuma süresi: 2 dak.

Amazonlar'daki yerli şef Raoni Metuktire, Nobel'e aday gösterildi

Amazonlar'daki yerli şef Raoni Metuktire, Nobel'e aday gösterildi

Brezilyalı bir grup antropolog ve ekolojist, Kayapó kabilesinin şefi Raoni Metuktire'yi 2020 Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi.

Yayın Tarihi: 20/09/19 12:55
okuma süresi: 2 dak.
Amazonlar'daki yerli şef Raoni Metuktire, Nobel'e aday gösterildi
A- A A+
Amazon yağmur ormanlarını koruyan Kayapó kabilesinin şefi Raoni Metuktire, Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterildi.

Brezilya'daki antropolog ve ekolojistlerden oluşan bir grup, yerli toplulukların şefinin onlarca yıldır gezegenin en büyük tropikal ormanlarından biri olan Amazonlar'ın korunması için sürdürdüğü mücadelesinin ödüllendirilmesi gerektiğini söylüyor.

89 yaşındaki Metuktire, 1980'li yılların sonunda uluslararası bir üne sahip olmuştu. Bunda, şarkıcı Sting ile olan ilişkisi de etkili olmuştu.

Metuktire, bu yıl ise aşırı sağcı Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro'nun politikalarının sorumlu olarak görüldüğü ormansızlaşmanın artmasına karşı mücadelesi ile yeniden öne çıktı.

Darcy Ribeiro Vakfı yaptığı yazılı açıklamada, Metuktire'nin adaylığını desteklemesi için Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a da bir mektup yazdıklarını bildirdi.

Macron, bu yıl içerisinde iki kez Raoni Metuktire ile buluşmuştu.

Vakfın sözcülerinden Toni Lotar, Reuters'a yaptığı açıklamada "Şef Raoni, Amazonlar'da doğanın ve yerli toplulukların haklarının korunması için mücadelenin yaşayan bir sembolüdür" dedi ve ekledi:

"O, küresel ısınmanın bu kadar tehdit ettiği gezegenimizin hayatta kalmasına yaşamını adadığı için tüm dünyada saygı görüyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.