İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Burcu'dan Tatar'a üslup eleştirisi: "Halkımıza da büyük saygısızlık yapılmaktadır"

Burcu'dan Tatar'a üslup eleştirisi: "Halkımıza da büyük saygısızlık yapılmaktadır"

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu Başbakan Tatar'ın Türkiye'de gerçekleştirmiş olduğu konuşma üzerine açıklama yaptı. Burcu, "sadece Cumhurbaşkanımıza değil ona büyük destek veren halkımıza da büyük saygısızlık yapılmaktadır" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 20/09/19 19:23
okuma süresi: 2 dak.
Burcu'dan Tatar'a üslup eleştirisi: "Halkımıza da büyük saygısızlık yapılmaktadır"
A- A A+
Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Barış Burcu yaptığı açıklamada, Başbakan Ersin Tatar'ın Türkiye'de verdiği bir demeçte Mustafa Akıncı'yı, "Akıncı ve arkadaşları" diyerek "marjinal ve azınlık gruplar" yakıştırması yaptığını ve "Kıbrıs Türk Halkını maceraya sürüklemekle" itham ettiğini belirtti.

Başbakan Ersin Tatar'ın üslubuna eleştiride bulunan Burcu'nun açıklaması şöyle;

"KKTC Başbakanı Sayın Ersin Tatar, Türkiye'de verdiği bir demeçte müzakerelerle ilgili olarak Sayın Cumhurbaşkanımız Mustafa Akıncı'yı, "Akıncı ve arkadaşları" diyerek "marjinal ve azınlık gruplar" yakıştırması yapmak suretiyle "Kıbrıs Türk Halkını maceraya sürüklemekle" itham etmiştir. Bu üslup Başbakanın ısrarla sürdürdüğü yakışıksız üslubun yeni bir örneğini teşkil etmiştir. Hiçbir Başbakan kendi Cumhurbaşkanını özellikle yurtdışında böyle etik olmayan bir üslupla karalamaz. Sayın Cumhurbaşkanımız halkın ciddi oranda oyu ve güveni ile bu makamdadır ve halkımızı en iyi şekilde temsil etmektedir. Yapılan araştırmalar da halkımızın Cumhurbaşkanına duyduğu güvenin artarak devam etmekte olduğunu göstermektedir. "Marjinal ve azınlık gruplar" ile "Akıncı ve arkadaşları" söylemleriyle aslında sadece Cumhurbaşkanımıza değil ona büyük destek veren halkımıza da büyük bir saygısızlık yapılmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız halkın desteği ile doğru ve gerçekçi çizgide politikalarını sürdürmeye devam edecektir."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.