ADLİ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

Veysi Çelik ve diğer zanlılar yoğun güvenlik önlemi altında mahkemeye çıkarıldı

Veysi Çelik ve diğer zanlılar yoğun güvenlik önlemi altında mahkemeye çıkarıldı

Mağusa'da Haziran ayında bir avukata ait ofise yönelik yapılan silahlı saldırı olayının azmettiricisi olarak tutuklanan Veysi Çelik ve saldırıda çeşitli görevler üstlendikleri iddia edilen İsmet Sezener, Serhat Tokur ve Ramazan Cihan Timur'un davaları Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edilecek.

Yayın Tarihi: 21/09/19 09:30
Güncelleme Tarihi: 04/12/19 16:59
okuma süresi: 3 dak.
Veysi Çelik ve diğer zanlılar yoğun güvenlik önlemi altında mahkemeye çıkarıldı
A- A A+

Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Adı kurşunlama ve yaralama dahil bir çok suça karışan son olarak ise Mağusa'da 1 Haziran 2019 tarihinde bir avukatın ofisine yönelik silahlı saldırı olayının azmettiricisi olarak tutuklanan Veysi Çelik ve saldırıda çeşitli görevler üstlendikleri iddia edilen İsmet Sezener, Serhat Tokur ve Ramazan Cihan Timur dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

Cezaevinde hükümsüz tutuklu olarak yargılanmayı bekleyen Veysi Çelik ve suç ortakları İsmet Sezener, Cihan Timur ile Serhat Tokur'un Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edilecek olan davaları için mahkeme 27 Eylül tarihine tehir edildi.

İddia Makamı adına hazır bulunan Savcı Hasan Boşnak, evrakların büyük ölçüde hazır olduğu yönünde mahkemeye beyanda bulunurken, mahkemenin vereceği günde Çelik, Sezener, Tokur ve Timur aleyhindeki davaların Ağır Ceza Mahkesi'ne havale etmeye hazır olacaklarını kaydetti.

Mahkeme, dosyaların Ağır Ceza Mahkemesi'ne havale edilmesine olanak sağlanabilmesi açısından davanın 27 Eylül tarihine ertelenmesine karar verdi. Çelik'in cezaevinden mahkemeye sevki polisin yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşirken, mahkeme avlusunda da çok sayıda polis güvenlik önlemleri açısından hazır bekledi.

ADI DAHA ÖNCE BİRÇOK SUÇA KARIŞTI

Çelik'in ismi, "kundaklama", "ağır yaralama", "şiddet tehdidi", "meskûn mahalde ateş açma" gibi birçok suça karıştı. Zanlı 2007 yılında KKTC'den ihraç edilirken, 2016 yılında Bakanlar Kurulu'yla ihracı kaldırılıp yeniden adaya döndü.

Zanlı Çelik ikinci kez yeniden affedilerek ülkeye dönüş yaparken bu kez adı Girne'de ve Haziran 2019'da da Mağusa'da kurşunlama olaylarına karıştı. Olaylar yaşandığı sırada ise Çelik'in Güney Kıbrıs'ta olduğu ve azmettirici olarak suç ortaklarını yönettiği belirlendi. Yaşanan kurşunlama olayları ile ilgili uzun bir süredir aranan Çelik, 11 Ağustos 2019 tarihinde Beyarmudu'nda askeri yasak bölgeyi ihlal edip, ülkenin Kuzey'ine geçti.

Çelik Balalan Balıkçı Barınağı'ndan 12 Ağustos'ta yasadışı yollardan ülkeden çıkmak isterken Narkotik polisinin aldığı bir ihbar üzerine düzenlediği operasyonda tutuklandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.