EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

KİKEV'den yurdun birçok yerinde işaret dili farkındalığı

KİKEV'den yurdun birçok yerinde işaret dili farkındalığı

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Alan Teknik Destek Projesi ve STÖ'lerden oluşan organizasyon komitesi tarafından organize edilen KİKEV işaret dili farkındalık seminerleri düzenliyor.

Yayın Tarihi: 21/09/19 09:57
okuma süresi: 3 dak.
KİKEV'den yurdun birçok yerinde işaret dili farkındalığı
A- A A+
Kıbrıs Postası - Rahmican ÇALIŞKAN

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen Sivil Alan Teknik Destek Projesi ve sivil toplum örgütlerinden oluşan organizasyon komitesi tarafından düzenlenen 4. Açık Kapı Sivil Toplum Festivali çerçevesinde KIKEV işaret dili farkındalık seminerleri düzenliyor.

Önceki gün Lefkoşa AKM'de düzenlenen seminerde, KİKEV İşaret Dili eğitmeni Dr. Aslı Önay Akçay, işaret dili ile ilgili önemli bilgiler verdi. Seminerin 25 Eylül Girne Gençlik Gelişim Merkezi'nde (GİGEM) ve 26 Eylül İskele'de olacağı öğrenildi.

KİKEV BAŞKANI DOĞRU: "AMACIMIZ; İŞARET DİLİNİ EĞİTMENLERİMİZ ARACILIĞI İLE YAYMAK"

Kıbrıs Postası'na konuşan KİKEV Başkanı Bahire Doğru, bu seminerlerin, festivalin 4'üncüsü düzenlendiğine işaret etti.

Birkaç bölgede farkındalık semineri başvurusu yaptıklarını ve kabul edildiklerini ve festivalin çok güzel bir festival olduğunu belirten Bahire Doğru, "Biz KİKEV olarak festivallere katılmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Etkinlerdeki amacımız; toplumda yaşayan tüm kişilere ulaşabilmek adına, işaret dilini en iyi şekilde eğitmenlerimiz aracılığı ile yaymak" ifadelerini kullandı.

"ÇALIŞAN SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNE DAHA FAZLA DESTEK GEREK"

Bu çalışmaların KİKEV'in kurulduğu günden itibaren sürdüğünden söz eden Doğru, "Elimizden geleni yapıyoruz, eğitmenlerimizi yetiştirdik, zaten eğitmenlerimiz sertifikalıdır. Toplumun tüm kesimine ulaştık, birçok AB projesi gerçekleştirdik, bunlar da bize fayda sağladı" dedi. Çalışan sivil toplum örgütlerine daha fazla destek gerektiğinin altını çizen KİKEV Başkanı Bahire Doğru, "Tüm engel grupları farklıdır. Desteklemek, öne çıkarmak, her konuda yanlarında olmak lazım" şeklinde konuştu.

"KİKEV SAYESİNDE İŞARET DİLİNİN GELİŞTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Sivil Alan ekibine teşekkür eden Doğru, "Her bireyin işaret dilini bilmesi, önce kendi farkındalığı açısından, sonra toplum açısından ve toplumda yaşayan işitme-konuşma engelliler açısından önemlidir" dedi.

Kıbrıs'ta işaret dilini öğrenmek isteyen çok kişi olduğunu dile getiren Bahire Doğru,"Bizim yürüyecek daha çok yolumuz var. KİKEV sayesinde işaret dilinin geliştiğini düşünüyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.