LEFKOŞA
okuma süresi: 2 dak.

Lefkoşa sokakları 1 saat de olsa egzoz değil parfüm koktu...

Lefkoşa sokakları 1 saat de olsa egzoz değil parfüm koktu...

Lefkoşa sokakları, "Süslü Kadınlar Bisikler Turu" sayesinde 1 saat de olsa egzoz değil parfüm koktu...

Yayın Tarihi: 23/09/19 08:03
okuma süresi: 2 dak.
Lefkoşa sokakları 1 saat de olsa egzoz değil parfüm koktu...
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ertuğrul SENOVA

Otomobilsiz Kentler Günü vesilesiyle, her Eylül ayının üçüncü pazarı olduğu gibi, bu Pazar da, dünyayla beraber KKTC'deki insanlar, bisiklete binmek ve daha az araç kullanmak konusunda farkındalık yaratmak adına sokağa indi.

Tur, herhangi bir kuruluş, kurum, parti, şirket tarafından değil, bağımsız kadınlar tarafından gönüllü olarak organize ediliyor.

Etkinliğin KKTC ve Türkiye'deki kutlanış şekli her ne kadar, "Süslü Kadınlar Bisiklet Turu" olarak isimlendirilse de; erkek, kadın, çoluk, çocuk demeden, bisikletine atlayan herkes etkinliğe katıldı.

Bu yıl dördüncü kez düzenlenen ve katılımın yüksek olduğu etkinlikte, renklere bezenmiş bisikletler ve olabildiğince süslenmiş insanlar, Lefkoşa sokaklarına renk ve canlılık kattı.

"Şehirlerde egzoz dumanı kokusu değil, parfüm kokusu" mottosuyla, dün saat 17.00'de Çağlayan Parkı'nda başlayan tur, bir oval çizerek, yine aynı noktada son buldu.

Turun devam ettiği süreç içerisinde yol 1 saat kadar trafiğe kapatıldı ve etkinlik sebebiyle 1 saat de olsa Lefkoşa daha az egzoz dumanı koktu.

Yaklaşık 1 saat süren tur sona erdi fakat etkinlik devam etti. Tura katılan onlarca insan, Çağlayan Parkı'nda toplanarak müzik eşliğinde eğlendi. Ardından da etkinlik sona erdi.

Süslü Kadınlar Bisiklet Turu'nun amacı, daha çok kadını bisiklet sürmeye özendirmek aynı zamanda bisiklet kullanıcıları için güvenli bisikletli ulaşım altyapısı talep etmek ve çevreci bir ulaşım aracı olarak bisiklet kullanımını yaygınlaştırmak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.