EĞİTİM
okuma süresi: 3 dak.

Avrupa Spor Haftası ve Uluslararası Barış Günü'nünde Dostluk Kupası

Avrupa Spor Haftası ve Uluslararası Barış Günü'nünde Dostluk Kupası

2019 Avrupa Spor Haftası kapsamında düzenlenen iki toplumlu "Dostluk Kupası" turnuvası ile aktif olmanın önemi vurgulandı.

Yayın Tarihi: 23/09/19 17:29
okuma süresi: 3 dak.
Avrupa Spor Haftası ve Uluslararası Barış Günü'nünde Dostluk Kupası
A- A A+

Avrupa Spor Haftası ve Uluslararası Barış Günü'nünde iki toplumlu "Dostluk Kupası" etkinliği düzenlendi.

Turnuvaya Kıbrıs Türk toplumundan ve Kıbrıs Rum toplumundan üçer takım katıldı. Turnuvaya Kıbrıs Türk toplumu'ndan, Düzkaya Masterleri, Güzelyurt Masterleri ve Batmazoğlu Masterleri, Kıbrıs Rum toplumu'ndan ise CVAR, Nea Salamina Masterleri ve Orfeas Masterleri katıldı.

Maçlar 14 ve 22 Eylül tarihlerinde Orfeas Futbol Stadyumu'nda, 15 ve 21 Eylül tarihlerinde Yusuf Kaptan Futbol Stadyumu'nda oynandı. Dostluk Kupası dünya genelinde her yıl 21 Eylül'de kutlanan Uluslararası Barış Günü'yle aynı güne denk geldi. Bu önemli günde Dostluk Kupası ile birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıldı.

İki hafta sonu boyunca 10 maç oynandı. Turnuvayı kazanan Düzkaya Masterleri Futbol Takımı 22 Eylül tarihinde gerçekleştirilen kupa töreninde açıklandı. Orfeas Masterleri ise turnuvada ikinci oldu. Kıbrıs'taki ilk Dostluk Kupası, Avrupa Spor Haftası çerçevesinde AB Bilgi Merkezi'nin desteğiyle 2017 yılının Haziran ayında düzenlenmişti.

Avrupa Spor Haftası giderek artan hareketsizlik sorunu ile mücadele için 2015 yılında kutlanmaya başlanmıştır. Avrupa Spor Haftası, Avrupa genelinde spor ve fiziksel aktiviteyi teşvik etmeyi hedeflemektedir. Spor Haftası, insanların yaş, spor geçmişi veya fiziksel durumu ne olursa olsun toplumun tüm bireylerine yöneliktir. Geniş halk kitlelerine odaklanacak olan bu hafta ile Avrupalılara düzenli olarak #BeActive yani "aktif ol" mesajı verilmekte ve ayrıca insanların günlük yaşamlarında daha fazla egzersiz yapabilmeleri için fırsatlar yaratılmaktadır.

Arka Plan:

Avrupa Spor Haftası fikri, Avrupa Parlamentosu'nda 2012 tarihli Fisas Raporu ile dile getirildi. Aynı yıl, Üye Devletler Avrupa Komisyonu'na çağrıda bulunarak fiziksel ve sportif faaliyetlere her seviyede katılımın teşvik edilmesi amacıyla Avrupa Spor Haftası'nı değerlendirmesini istedi.

Komisyon daha sonra Üye Devletler ve spor kuruluşları ile kapsamlı istişareler yapmaya başladı, hâlihazırda yürütülmekte olan faaliyetlerden dersler çıkarmayı ve kapsamlı bir desteğin sağlanmasını amaçladı.

Barış Günü olarak da bilinen Uluslararası Barış Günü her yıl 21 Eylül'de kutlanmaktadır. Birleşmiş Milletler'in oy birliğiyle aldığı karar sonucu 1981 yılında kutlanmaya başlanan Barış Günü tüm insanlığa küresel düzeyde ortak bir gün olarak ithaf edilmektedir.

Bu gün, bütün insanların tüm farklılıkları aşarak kendilerini barışa adamaları ve bir Barış Kültürü'nün oluşturulmasına katkıda bulunmaları için olduğu kadar, çatışmaların sona erdirilmesi ve barışın teşvik edilmesi yolunda büyük çaba sarf edenlerin gayretlerinin takdir edilmesi için de bir gündür.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.