ADLİ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

İçiciden satıcıya ulaşılan uyuşturucu operasyonunda ek tutukluluk

İçiciden satıcıya ulaşılan uyuşturucu operasyonunda ek tutukluluk

Dipkarpaz Piknik Alanı'nda çadır kurarak eğlendikleri sırada polis tarafından yapılan kontrolde tasarrufunda uyuşturucu madde bulunan M.K hakkındaki soruşturma sona ererken, söz konusu uyuşturucu maddeyi sattığı ve evinde de uyuşturucu madde ele geçirilen O.M.'nin tutukluluk süresi 5 gün daha uzatıldı.

Yayın Tarihi: 26/09/19 07:35
okuma süresi: 5 dak.
İçiciden satıcıya ulaşılan uyuşturucu operasyonunda ek tutukluluk
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Dipkarpaz Piknik Alanı'nda çadır kurarak eğlenen 4 gencin şüpheli görülmeleri üzerine polis tarafından yapılan kontrolde tasarrufunda 1 gr hintkeneviri türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde bulunan M.K. ile söz konusu uyuşturucu maddeyi M.K.'ya sattığı tespit edilmesinin ardından tutuklanan ve tasarrufunda 47 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde ile 5 adet uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap ele geçirilen O.M. dün yeniden yargıç karşısına çıkarıldı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde alma ve tassarruf" suçlamaları ile hakkında yürütülen soruşturmaya etki etme olasılığı kalmayan M.K. teminata bağlanarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, " Kanunsuz uyuşturucu madde ithal, tasarruf ve verme" suçlaması ile hakkında yürütülen soruşturmanın devam etmesi nedeni ile zanlı O.M.'nin tutukluluk süresi 5 gün daha uzatıldı. Zanlı M.K. ile birlikte kamp alanında tutuklanan 3 genç ise suçla bağlantılarının olmadığı tespit edilerek mahkemeye çıkarılmadan serbest bırakıldı.

SUÇUNU KABUL ETTİ

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Selvili mahkemede verdiği ifadesinde, 21 Eylül 2019 tarihinde Dipkarpaz Polis Karakolu'ndan alınan bir bilgide Dipkarpaz Piknik Alanı'nda çadır kurup eğlenen ve şüpheli olarak tespit edilen 4 gencin üzerlerinde ve araçlarında arama yapıldığını söyledi. Narkotik ekiplerinin zanlı M.K.'ye ait RD 515 plakalı araçta arama yaptığını ve 1 gr hintkeneviri türü uyuşturucu maddenin bulunduğunu belirten Selvili, M.K. ile birlikte 3 gencin de tutuklandığını açıkladı.

Selvili, ayni gün zanlı M.K.'nın gönüllü ifade vererek konu uyuşturucu maddeyi 15 Eylül 2019 tarihinde zanlı O.M.'den 2 gr olarak 300 TL karşılığında aldığını itiraf ettiğini belirten Selvili, zanlı hakkında 3 gün tutukluluk süresinin temin edildiğini, başlatılan soruşturmanın devam ettiğini ancak zanlının müdahale etme olasılığının kalmadığını kaydetti. Zanlı M.K.'nın aleyhine getirilen davalarını kabul ettiğin kaydeden Selvili, zanlının sabıkasız olduğunu belirterek teminat talebinde bulundu.

CEP TELEFONLARI İNCELENİYOR, KAYIP EMARELER HAKKINDA ARAŞTIRMA DEVAM EDİYOR

Zanlı M.K.'nın ifadesinin ışığında O.M.'nin 21 Eylül 2019 tarihinde tespit edilerek tutuklandığını kaydeden Hasan Selvili, O.M.'nin ikametgahında yapılan aramada O.M.'ye ait çalışma odasında 5 adet MDMA türü uyuşturucu madde içerdiğine inanılan hap ile 3 ayrı kavanoz içerisinde toplam 47 gram hint keneviri türü uyuşturucu madde ve uyuşturucu satışından elde edildiği düşünülen 9 bin 500 TL ile 450 Euro'nun emare alındığını açıkladı.

Zanlı O.M.'nin poliste verdiği gönüllü ifadesinde söz konusu uyuşturucu maddeleri 56 gram ve 5 adet hap olarak bin Euro karşılığında Güney Kıbrıs'ta bir şahıstan satın alıp ülkeye ithal ettiğini itiraf ettiğini belirten Selvili, zanlı hakkında temin edilen tutukluluk süresi içerisinde uyuşturucu maddelerin Devlet Kimya Laboratuvarı'na analize gönderildiğini, uyuşturucu maddelerin muhafaza edildiği poşet ve kavanozların ise Parmak izi inceleme Şubesi'ne gönderildiğini ve analiz sonuçlarının henüz ellerine ulaşmadığını kaydetti.

Zanlının kendisine ait 2 cep telefonundan birinin şifresini polise vermediğini belirten Selvili, 56 gram olarak ülkeye ithal edilip zanlı M.K.'ya verilen 2 gram ile birlikte toplam 49 gram olarak ele geçirilen uyuşturucu maddelerden yaklaşık 7 gramının kayıp olduğunun düşünüldüğünü be bu yöndeki araştırmaların devam ettiğini kaydetti. Zanlının şifresini vermek istemediği cep telefonu içerisinde önemli kanıtların olduğu ve incelenmesine müteakip muhtemel yeni zanlıların çıkma olasılığı olduğunu söyleyen Selvili, devam eden soruşturmanın selameti açısından zanlı O.M.'nin 5 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.