ALSANCAK
okuma süresi: 5 dak.

Ataser 'kandırıldık' dedi; Atakan ithamları 'yakışıksız' buldu

Ataser 'kandırıldık' dedi; Atakan ithamları 'yakışıksız' buldu

Girne Batı Çevre Yolu projesi ile ilgili tartışmalar TV programına taşındı... Alsancak Belediye Başkanı Ataser'in 'kandırıldık' açıklamasına Ulaştırma Bakanı Atakan, 'ithamlar yakışıksız' yanıtını verdi.

Yayın Tarihi: 26/09/19 11:37
okuma süresi: 5 dak.
Ataser 'kandırıldık' dedi; Atakan ithamları 'yakışıksız' buldu
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Alsancak Belediye Başkanı Ataser, hükümetin Alsancak-Lapta arasına yapılması planlanan çevre yolu projesinin hayata geçmesi için Türkiye'den KKTC'ye aktarılan 653 milyon TL'den kaynak ayırmamasını gerekçe göstererek, "Bizi resmen kandırdılar, halkımızla birlikte aldatıldık" sözleriyle tepki gösterdi. Konuyla ilgili açıklama yapan Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, "Aldatıldık, oyalandık sözleri yakışıksız ithamlardır. Ortada bir kavram kargaşası var. Yapılan açıklamalar bir kaşık suda fırtına koparmaktır" dedi.

Alsancak Belediye Başkanı Fırat Ataser, Haluk Doğandor'un hazırlayıp sunduğu "Günaydın Ada" programında yaptığı açıklamada, 2019-2020 yılı bütçesinde, Alsancak-Lapta arasına yapılması planlanan çevre yolu için kaynak ayrılmadığını üzülerek öğrendiklerini söyledi.

ATASER: "HÜKÜMET DUYARSIZ KALDI"

Gerekli alt yapı çalışmalarının merkezi hükümet tarafından yapılmadığını söyleyen Ataser, hükümetin bu konuda duyarsız kaldığını ifade etti.

Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu'ndan 2019 yılı, TC Karayolları Dairesi'nden ise 2020 yılı bütçesine çevre yolu projesinin konmadığı öğrendiklerini bildiren Ataser, "Alsancak Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa yaptık. 2019 yılında yaptığımız görüşmelerde, proje için 'teknik ekibin olmadığını, bütçenin gerektiğini' söylediler. Biz kendi öz kaynaklarımızı kullanarak dışarıdan hizmet aldık, projeyi yaptık. Yaptığımız projeyi vatandaşa sunduk. Onlar da bize güvendi. İş yerlerinin geri çekilmesi, tabelaların sökülmesi gibi birçok durumu kabul ettiler" ifadelerini kullandı.

"KANDIRILDIK, ALDATILDIK"

Yol sorununa çözüm bulma noktasında suçlu taraf olmadıklarını anlatan Ataser, "Yol sorununa yönelik çözümler konuşmada kalıyor. Vatandaşın duygularını çalıyorlar. Yol sorunu, bölge sorunundan çıktı memleket sorunu haline geldi. Bizi kandırdılar, halk olarak hepimiz aldatıldık. Bizden ne istendiyse yaptık" dedi.

"ULAŞTIRMA BAKANI NEDEN GİRİŞİM YAPMADI?"

"Alsancak Belediyesi olarak, bizden proje yapmamız, esnafla konuşmamız istendi. Hepsini yaptık. Esnafımızı topladık, bir kaynak oluşturduk. Yol için duvarlar yıktık, güzergahta bulunan bir benzinlikte yıkım çalışmaları başladı" diyen Ataser, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz bugünleri çok bekledik. Aldığımız cevap bizi yıktı. Neden 2019 yılında yolla ilgili bir bütçe kalemi yok. Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan neden girişim yapmadı? 1,5 yıldır bizi oyalıyorlar."

ATAKAN: "ORTADA KAVRAM KARGAŞASI VAR"

Ataser'in açıklamaları üzerine canlı yayına bağlanan Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Tolga Atakan, ortada bir kavram kargaşası olduğunu söyledi. TC Karayolları ile KKTC Karayolları arasında yapılmış olan ve 2021 yılında bitecek master planına dikkat çeken Atakan, master planı çerçevesinde yürütülen 7 projeden, 5'inin çeşitli ara emirler dolayısıyla yarım kaldığını, 1 tanesinin ise hiç başlamadığını vurguladı.

"PROJE ANKARA'DA İHALE EDİLDİ, ÜLKEMİZDEKİ HERHANGİ MAHALLİ BÜTÇE ARASINDA YER ALMAZ"

İhale sürecinin bitmesi gerektiğine işaret eden Atakan, Çevre Yolu'nun yarım kalmış projelerden biri olduğunu aktararak, "bu 4 yolu yapacak olan firma, geçen sene itibariyle iflasını açıkladı ve projeden çekildi. Bu yollar Türkiye'de ihale edildiği için, ülkemizdeki herhangi bir bütçe yapısından, mahalli bütçe arasında yer almaz; Ankara'da İhale Edilmiş Yollar Kalemi'nde yer alır. Bu bilgiyi en az 10 kez Ataser ile paylaştım. Dolayısıyla, 'Bizi kandırdı' tarzı cümleler yakışıksız ithamlardır" diye konuştu.

"BU YIL ÖTELEME İHALESİNE ÇIKILACAK"

Çevre yolunun iki aşamalı bir proje olduğunu aktaran Atakan, "Önce bir öteleme yapılması gerekiyor. Sonrasında ise güzergahın yapılma işlemine geçilecek. Bu yıl içinde yolun en sıkıntılı olan bölümünün öteleme ihalesine çıkılacak. Finansmanını bir şekilde halledeceğiz. Şu an yapılan açıklamalar, bir kaşık suda fırtına koparmaktır. Birazcık daha sabır gerekiyor. Kaynağın yaratılması için Maliye Bakanı Olgun Amcaoğlu ile görüşeceğiz" diye konuştu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.