GAZİMAĞUSA
okuma süresi: 3 dak.

250 adet extacy türü hap alışverişinden 30 ay hapse mahkum edildi

250 adet extacy türü hap alışverişinden 30 ay hapse mahkum edildi

Mağusa'da 2019 yılı Ocak ayı içerisinde 2 kişiye 250 adet extacy türü uyuşturucu hap veren TIR şoförü sanık Murat Gökü'nün Mağusa Ağır Ceza hakkındaki karar dün açıklandı.

Yayın Tarihi: 27/09/19 07:46
okuma süresi: 3 dak.
250 adet extacy türü hap alışverişinden 30 ay hapse mahkum edildi
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Girne'de 2019 yılı Şubat ayı içerisinde Girne'de Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen bir operasyonda 105 adet extacy türü uyuşturucu hap ile yakalanan Mahmut Havalar ile Mehmet Sakar'ahapları 250 adet olarak verdiği tespit edilen TIR şoförü sanık Murat Gökü'nün Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargı süreci tamamlandı. "Kanunsuz uyuşturucu madde alma", "Kanunsuz uyuşturucu madde tasarrufu" ve "Kanunsuz uyuşturucu madde verme" davlarından yargılanarak suçlu bulunan sanık Gökü, 30 ay hapis cezasına mahkum edildi.

"İNSAN SAĞLIĞI İÇİN OLDUKÇA TEHLİKELİ"

Sanık aleyhindeki davanın kararını Mağusa Ağır Ceza Mahkemesi Heyet Başkanı Fatma Şenol okudu.

Sanık Murat Gökü'yü aleyhine getirilen davlardan suçlu bularak mahkum ettiklerini açıklayan Şenol, uyuşturucu suçlarının gittikçe artan suçlardan olduğunu ifade ederek, bu tür suçların halkı tehdit ettiğini belirtti. Extacy türü uyuşturucu hapların amfetamin türevi kimyasal madde içeren haplar olduğuna dikkat çeken Şenol, bu tür suçları işleyenlere kamu manfaati gözetilerek yüksek cezalar verilmesi gerektiğini belirtti.

Şenol, sanık Gökü'yü 30 ay hapis cezasına mahkum ettiklerini açıkladı.

SANIK 250 ADET UYUŞTURUCU HAPI MAĞUSA'DA VERDİ

Mahkemede aktarılan olgulara göre, sanık Murat Gökü, 31 Ocak 2019 tarihinde bir TIR şoförü arkadaşı ile birlikte Mersin'den Mağusa Limanı'na gelerek KKTC'ye giriş yaptı.

Sanık ile beraber gelen TIR şoförü arkadaşı cebinden çıkardığı ve içerisinde 250 adet extacy hap bulunan paketi sanığa vererek Mahmut Havalar ile Mehmet Sakar'a vermesini istedi.

Aynı gün Havalar ile Sakar, sanık Gökü'nün yanına gelerek 250 adet extacy hapı alıp Girne'ye gittiler. 6 Şubat 2019 tarihinde Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme Müdürlüğü ekipleri Mahmut Havalar'ın tasarrufunda kanunsuz uyuşturucu madde olduğu ve uyuşturucu madde satışı yaptığı yönünde ihbar alması üzerine Havalar'ın Girne'deki evine operasyon düzenledi. Narkotik ekipleri Havalar ile Sakar'ın huzurunda yaptığı aramada evde 105 adet uyuşturucu hap, 1 gr hintkeneviri türü uyuşturucu madde ve yarım gram Kokain türü uyuşturucu madde ile uyuşturucu satışından elde edilen 4 bin 995 TL ve 50 Dolar ele geçirdi.

Havalar ile Sakar'dan yapılan soruşturmada ise söz konusu hapları 250 adet olarak sanık Gökü'den aldıklarının tespit edilmesi üzerine sanık Gökü aranan şahıs ilan edilirken, 10 Şubat 2019 tarihinde Mağusa Limanı'ndan KKTC'ye giriş yapan sanık tespit edilerek tutuklandı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.