EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 2 dak.

"Türk Lirası ralli için 'start' çizgisinde hazır mı bekliyor?"

"Türk Lirası ralli için 'start' çizgisinde hazır mı bekliyor?"

Kıbrıs İktisat Bankası, 27 Eylül'e ilişkin piyasa analiz raporunu yayımladı.

Yayın Tarihi: 27/09/19 07:26
okuma süresi: 2 dak.
"Türk Lirası ralli için 'start' çizgisinde hazır mı bekliyor?"
A- A A+
İktisatbank'ın 27 Eylül'e ilişkin Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu şu şekilde:

Haftanın sonuna geldik. Kısaca hatırlayalım. Haftaya 5,74 seviyelerinden başlayan USD/TRY kuru, dün ön plana çıkardığımız 5,65 seviyesine kadar gün içinde geriledi.

TL'nin değer kazancının arkasında, ABD'nin Türkiye'ye ticaret anlaşması kapsamında F-35 ve Patriot sistemlerini de içeren bir paket önereceği haberi ile TCMB cephesinden gelen ve yüreklere su serpen haberin yattığını düşünüyoruz.

Öte yandan, küresel ortamın göreceli sakin seyri, halen daha ciddi bir faiz cazibesi sunan TL varlıkları da ön plana çıkardığı bir gerçek. Not etmek gerekir ki, Borsa İstanbul değerleme anlamında ucuz ve TL ve TL cinsi varlıklarda yabancı pozisyonlanması oldukça zayıf.

Nerden mi biliyoruz? Dün TCMB tarafından açıklanan menkul kıymet istatistikleri raporu, yurtdışı yerleşiklerin TL ve TL cinsi varlıklara olan talebini gösteriyor. Buna göre, 20 Eylül ile biten haftada, yurtdışı yerleşiklerin TL varlıklarında önemli bir değişim göremedik.

İktisatbank Günlük Piyasa Analiz ve Yorumu 27 Eylül 2019 - Cuma

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.