ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Doğu çiftine ömür boyu hapis!

Doğu çiftine ömür boyu hapis!

Meryem - Mehmet Doğu çiftine ömür boyu hapis cezası verildi.

Yayın Tarihi: 27/09/19 11:47
okuma süresi: 2 dak.
Doğu çiftine ömür boyu hapis!
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Alsancak'ta geçtiğimiz yıl Mart ayında, sokak ortasında Memduh Ulugün'ü 18 bıçak darbesiyle öldüren Meryem Doğu-Mehmet Doğu çifti hakkındaki cinayet davasında karar açıklandı.

MAHKEMEDE GENİŞ GÜVENLİK ÖNLEMİ

Karar öncesi, Girne Kaza Mahkemesi önündeki Mustafa Çağatay Caddesi'nde yoğun güvenlik önlemi alındı. Cadde, trafik akışına kapatıldı; bölgede çevik kuvvet ve polis desteği sağlandı.

ÖMÜR BOYU HAPİS

"Taammüden Adam Öldürmek", "Adam Öldürme" ve "Kanunsuz Bıçak Taşıma" davalarından suçlu bulunan sanıklar ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkemede heyetin kararını açıklayan Başkan Nüvit Gazi Hacı, yaşam hakkının temel hak ve özgürlüklerin başında geldiğine dikkat çekerek, toplumda adam öldürme suçunun arttığını vurguladı.


"GÖNÜLLÜ VE RIZAYA DAYALI BİR İLİŞKİ"

Hacı, Meryem Doğu'nun Ulugün ile gönüllü ve rızaya dayalı bir ilişkisi olduğuna kanaat getirdiklerini belirtti.

Memduh Ulugün'ün 4'ü öldürücü olmak üzere 18 bıçak darbesiyle öldürüldüğünü anımsatan Hacı, bıçak darbelerinin de vahşeti gözler önüne serdiğini kaydetti.

Ulugün'ü fiilen öldürme görevinin Meryem Doğu'ya verildiğini; Mehmet Doğu'nun da maktulü tutup kaçmasını engellediğini bildiren Hacı, sanıklar arasında ayrıma gitmemeyi uygun bulduklarını dile getirdi.

"PLANLI VE SOĞUKKANLILIKLA İŞLENMİŞ BİR CİNAYET…"

Cinayetin planlı ve soğukkanlılıkla işlendiğini vurgulayan Hacı, yaşam hakkının elinden alınmasına karşılık bir ceza verildiğini ifade ederek, sanıklara 'ömür boyu hapis' kararı verildiğini açıkladı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.