Şişman Kadın şarkı söyleyecek mi?

Yayın Tarihi: 11/01/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+
Cenevre - Kritik son 24 saatine giren Cenevre Zirvesi'ni izlediğimiz Palais De Nation'da artık kahve almaya gittiğimiz bina içindeki kafeteryadan, çalıştığımız Basın Merkezi'ne geri dönmek için 10 kişiye yol tarifi sormamıza gerek kalmamaya başladı. Yavaş yavaş Milletler Cemiyeti'nin binası olarak uluslararası kullanıma başlayan sonra da Birleşmiş Milletler'in Avrupa kıtasındaki merkezi haline getirilen tarihi binanın sağını solunu öğrenmeye başladık.

Tabiî gürültülü olmak DNA'larında var olan, çoğu Akdenizli yaklaşık 50 gazeteci ile aynı basın merkezinde çalışınca İngilizce, Türkçe ve Rumca lisanlarının karşımı uğultuya da kulağınız alışıyor.

İşte bu uğultu içerisinde bilgi akışını sağlamak ve bu bilgilerin doğru olarak aktarılmasına özen göstermek için çalışıyoruz.

Tabiî bilgi önemli ve müzakerelerin doğası gereği kimsenin bize doğru düzgün resmi açıklama yapmayacağının da bilincindeyiz.

Dolasıyla, gazeteci ne yapar? Kaynaklarına yönelir. Kaynağı yoksa da kahve kuyruğunda, -2 derece soğukta sigara içerken konusuyla ilgili herkesle konuşmaya çalışır. Kim bilir; onlar için çok önemli olmayan ama senin için altın değerinde bir yeni bilgi kucağına düşüverir.

O umutla kahve kuyruklarına ve kapı önü sigara içme seanslarına muntazaman katılırken, Kıbrıslı olmayan bir kaynak, bana sohbet esnasında süreçle ilgili ufak tefek bilgiler verdi. Manşete taşıdığımız bilgiler değil. Onlar başka bir kaynaktan.

Bu bilgileri tarttığımda, öyle bilmediğimiz bir şey söylemediğinden, hissiyatını tartayım dedim.

Çok umutlu gözükmüyordu. İşlerin çok zor ve çetin geçtiğini ve zamanın hızla akıp gittiğini ifade etti.

''Umutlu değilsiniz anlaşılan'' dediğimde ise umut kırıntılarının var olduğunu ifade ederek, "Şişman kadın henüz şarkısını söylemedi" dedi.

İngilizcede "The Fat lady hasn't sung yet" deyimi, aslında operaların final sahnelerinde, çoğunlukla o son aryayı seslendiren, balık etli opera sanatçısı kadını tarif eder ve onun aryası bittiğinde ise perde kapanır.

Bizim perdenin ne şekilde kapanacağını düşünürken, "Sizce bizim şişman kadın kim?" diye sordum.

"Sanırım kimse şişman kadın olmak istemiyor" deyip sigarasını söndürdü ve gitti.

Evet, bizim şişman kadın kim ve ne zaman şarkısını söyleyecek? Şarkı söylemek istiyor mu? Yoksa 'şarkı söylemem, yerim dar' mı diyor? Yoksa gerçekten şişman kadın sonunda gelip, şarkıyı söyleyip perdeyi kapatacak mı?

Sanırım bugün, bu operanın akıbeti belli olacak.

Bizim şişman kadınımız kim olacak ve kendisinin sesi bugünlerde kısık mı değil mi hep birlikte göreceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Rasıh REŞAT yazıları