TÜRKİYE
okuma süresi: 2 dak.

TC Enerji Bakanı Dönmez: "Yavuz, önümüzdeki günlerde yeni lokasyonunda sondaja başlayacak"

"Yavuz, önümüzdeki günlerde yeni lokasyonunda sondaja başlayacak"

Türkiye Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, bir üniversitedeki açılış töreninde yaptığı konuşmada Doğu Akdeniz'deki gelişmelere değinerek, bir süre önce Mersin açıklarına demirleyen Yavuz sondaj gemisinin önümüzdeki günlerde yeni lokasyonunda çalışmalarını sürdüreceğini söyledi.

Yayın Tarihi: 30/09/19 16:16
okuma süresi: 2 dak.
"Yavuz, önümüzdeki günlerde yeni lokasyonunda sondaja başlayacak"
A- A A+
Türkiye Cumhuriyeti Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Spor Salonu'nda düzenlenen 2019-2020 akademik yıl açılış töreninde yaptığı konuşmada, tüm felsefi ve teknolojik algıların hızlı ve köklü değişimlere uğradığı bir dönemden geçildiğini söyledi.

Dönmez, "Bugün 4 gemiyle ay yıldızlı bayrağımızı Doğu Akdeniz'in her bir karışında dalgalandırıyoruz. Milletimize müjdeli haberler vermek için ekiplerimiz gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyor" dedi.

DÖNMEZ: "YAVUZ, ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE YENİ LOKASYONUNDA SONDAJA BAŞLAYACAK"

Öte yandan Mersin açıklarına demirleyen Yavuz sondaj gemisi hakkında da konuşan Dönmez, Yavuz önümüzdeki günlerde yeni lokasyonunda sondajına başlayacak" dedi.

Dönmez, son dönemde Doğu Akdeniz'de yaşanan gelişmelere de değinerek, şöyle konuştu:

"Meselenin teknik boyutu kadar hukuki, diplomatik ve ekonomik yönleri de var. Doğu Akdeniz'de kararlığımızı, hakkımızı, hukukumuzu sizler savunacaksınız. Bugün 4 gemiyle ay yıldızlı bayrağımızı Doğu Akdeniz'in her bir karışında dalgalandırıyoruz. Milletimize müjdeli haberler vermek için ekiplerimiz gece gündüz büyük bir özveriyle çalışıyor. Yavuz önümüzdeki günlerde yeni lokasyonunda sondajına başlayacak. Oruç Reis de Antalya'nın güneyinde kendi lokasyonundaki işin yüzde 30'luk kısmını tamamladı. Fatih de şu an 4 bin metrenin altına indi. Yerin altına vurduğumuz her matkap Türkiye'nin aydınlık geleceğine attığımız imzadır. Bu imzanın altında 82 milyonun emeği, azmi ve inancı var."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.