EĞİTİM
okuma süresi: 4 dak.

KAÜ'de uzlaşı kültürü ve Kıbrıs tartışıldı

KAÜ'de uzlaşı kültürü ve Kıbrıs tartışıldı

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi'nde 'uzlaşı kültürü' ve 'Kıbrıs' tartışıldı...

Yayın Tarihi: 01/10/19 09:16
okuma süresi: 4 dak.
KAÜ'de uzlaşı kültürü ve Kıbrıs tartışıldı
A- A A+

Kıbrıs Amerikan Üniversitesi rektörlüğünden yapılan açıklamaya göre KAÜ önümüzdeki dönemde özellikle uluslararası hukuk, Kıbrıs uyuşmazlığı ve arabuluculuk kültürü, müzakere, uyuşmazlıkların çözümü ve arabuluculuk vb. başlıklar altında yeni çalışmalara imza atacak.

Konuyla ilgili olarak KAÜ Arap Ahmet Kültür Evi'nde KAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gökçe Keçeci, Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser ve farklı bölümlerden akademisyenlerin de katılımıyla bir toplantı gerçekleştirildi.

Ayrıca KAÜ Diplomasi Okulu çalışmaları çerçevesinde Su Diplomasisi, Terörizm ve Diplomasi, Uzlaşma Kültürü ve Kıbrıs Sorunu gibi farklı başlıkların da masaya yatırılacağı yeni faaliyetler programa alındı. Bu kapsamda KAÜ'ye bir ziyaret gerçekleştiren İzmir merkezli Akdeniz Uyuşmazlık Çözüm Merkezi'nin hukukçu/arabulucu kurucu ortakları ile "Arabuluculuk ve Uyuşmazlık Çözüm Yolları" konusunda işbirliği yapmak yanında müzakere teknikleri, arabuluculuk kültürü, uzlaşı sanatı ve Kıbrıs gibi başlıklarla çeşitli etkinlikler yapma konusunda fikir birliğine varılmış, bu konuda en kısa zamanda gerekli adımların atılmasına dair görüş alışverişinde bulunuldu.

Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan KAÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi dekanı Prof. Dr. Ulvi Keser de daha önceki yıllarda KKTC'de ilk defa başlattıkları Diplomasi Okulu çalışmalarının nüvesini oluşturan hukukçular vasıtasıyla yeni bilimsel çalışmalara imza atma kararı aldıklarını, KAÜ'nün bulunduğu konum itibarıyla farkındalık yaratma ve sosyal sorumluluk projeleri kapsamında kaynayan kazan Ortadoğu'nun tam da orta yerinde bulunan Kıbrıs adasına yönelik agrostrateji ve hidropolitik yanında terörizm, güvenlik, hidrokarbon/enerji bölüşümü ve bölgede kalıcı istikrar ortamı sağlanmasına yönelik bilimsel çalışmalara imza atılacağını belirtti. Prof. Keser ayrıca daha önceki yıllarda özellikle hidropolitik üzerinden yürüttükleri çeşitli çalışmaların bundan sonra da devam edeceğini ve bütün dünyanın kabusu haline gelen başta uluslararası terörizm, güvenlik, su savaşları, enerji ve sınır güvenliği, ayrıca Ortadoğu eksenli olarak global bir sorun haline gelen mülteci ve göçmen sorunları gibi farklı konularda kamuoyunu bilinçlendirecek bilimsel çalışmaların devam edeceğini sözlerine ekledi.

KAÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Gökçe de yaptığı konuşmada üniversite olarak Lefkoşa Suriçi bölgesinde ortaya koydukları farkındalığın ötesinde sınırları aşan ve neredeyse bütün dünyayı tehdit eden bir olgu olarak karşımıza çıkan Doğu Akdeniz'deki gerginlik ve bölgede uzlaşı kültüründen yoksun atmosfere değinerek buna yönelik çalışmalar için bu tip işbirliği çalışmalarının önemine dikkat çekerek özellikle kadın hukukçulardan oluşan Akdeniz Uyuşmazlık Çözüm Merkezi'yle bu faaliyetlerine hız ve ivme kazandırmanın kendilerini de mutlu edeceğini belirtti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.