ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Akacan'ın darp davasında kavga görüntüleri izlendi: Sanıklar suçlamaları reddetti

Akacan'ın darp davasında kavga görüntüleri izlendi: Sanıklar suçlamaları reddetti

İş insanı Akacan ve korumalarının 'ciddi darp' davasında kavga görüntüleri izlendi; sanıklar suçlamaları reddetti...

Yayın Tarihi: 02/10/19 08:00
okuma süresi: 4 dak.
Akacan'ın darp davasında kavga görüntüleri izlendi: Sanıklar suçlamaları reddetti
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

İş insanı Akacan ve korumalarının Girne Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılandığı 'ciddi darp' davasında duruşma dün başladı. Sanıklara "Vahim Zarar", "Ciddi Darp", "Yaralama" suçlarından 6 dava getirildi. Sanıklar, aleyhine getirilen suçlamaları reddetti. Davanın dünkü duruşmasında, olay anına ilişkin kamera görüntüleri mahkeme salonunda izletildi. 4 tanık dinlenirken, mahkemeye 4 adet emare sunuldu. Duruşmanın, 3 Ekim Perşembe günü devam etmesine karar verildi.

Yargıç Füsun Cemaller Başkanlığı'nda, Kıdemli Yargıç Rauf Kürşad ve Yargıç Mine Ozankaya'nın huzurunda görülen davada, Bulut Akacan'ı avukat Kıvanç Rıza ile Mustafa Asena; Vasıf Kurbanov'u avukat İlker Sertbay, Orçun Özorçun'u ise avukat Doğa Zeki temsil etti.

4 TANIK DİNLETİLDİ, 4 EMARE SUNULDU

İddia Makamı, Erman Aknur, Polis Memuru Yağız Kol, Diş Hekimi Serhat Dama, Diş Kliniğinde Asistan Gamze Akarpınar'ı tanık olarak dinleterek, mahkemeye 4 emare sundu.

KAMERA GÖRÜNTÜLERİ İZLENDİ

Girne'de Salih Miroğlu Caddesi üzerindeki 'Foodforfit' adlı restoranda meydana gelen olaya ilişkin, restoranın yanında bulunan eczanenin güvenlik kamerasından elde edilen görüntüler mahkeme salonunda izletildi.

"ASIMOĞLU KANLAR İÇİNDE YATIYORDU…"

Mahkemede tanık olarak dinletilen ve kamera görüntülerini mahkemeye sunan Polis Memuru Yağız Kol, olay günü kendilerine bilgi gelmesinin ardından restorana gittiklerinde, Zeki Asımoğlu'nun sırt üstü, yüzü kanlar içinde yattığını söyledi. Erhan Başay'ı ise topallarken gördüğünü belirten Kol, sanıkların da olay yerinde olduğunu, restoranın yanında bulunan eczaneye giderek, kamera görüntülerini aldığını belirtti. Kol, Başay ve Asımoğlu'nun darp edildiği görüntülere ilişkin değerlendirmede de bulundu.

AVUKAT KIVANÇ RIZA: "İLK HAMLE ERHAN BAŞAY'DAN GELDİ"

Bulut Akacan'ı avukatı Kıvanç Rıza ise kavgayı fitilleyen ilk hamlenin Erhan Başay tarafından geldiğine işaret etti. Başay'ın el işareti yaparak Akacan'ın üstüne yürüdüğünü, Akacan'ın ise Başay'ın elini tuttuğunu söyleyen Rıza, tanık olarak dinletilen polis memuru Kol'un, sabit fikirli olduğunu, gördüklerini mahkemeye anlatırken zorlandığını dile getirdi.

AVUKAT DOĞA ZEKİ: "ORÇUN'UN NİYETİ KAVGAYI AYIRMAKTI, KİMSEYİ DARP ETMEDİ"

Orçun Özorçun'u ise avukat Doğa Zeki ise, Özorçun'un kavgayı ayırmak için Erhan Başay'ı restoranın dışına çıkardığını, Başay'a kavga etmemesi için telkinlerde bulunduğunu, niyetinin yalnızca kavgayı ayırmak olduğunu öne sürdü. Özorçun'un yasadışı saldırısı olmadığını kaydeden avukat Zeki, Özorçun'un olayda hiç kimseyi darp etmediğini vurguladı.

Duruşmada tanık olarak dinletilen Diş Hekimi Serhat Dama ise, darp edilen Zeki Asımoğlu'nun, travmaya bağlı dudağında ezilme, dişlerinde yer değiştirme, dişlerinin yerinden oynaması, dişlerde ufak tefek kırık, dişi saran kemiğinde kırık meydana geldiğini söyledi. Dişlerin kırıldığı yerde kaynayarak iyileşmesi nedeniyle, kalıcı hasarın dişlerin yer değiştirmesi olduğunu belirten Dama, alınan darbeler nedeniyle Asımoğlu'nun herhangi bir şey çiğnerken ömür boyu ağrı çekebileceğini ifade etti.

Diş Kliniğinde asistan olan görgü tanığı Gamze Akarpınar ise, olay günü öğle arasına çıktığını, Zeki Asımoğlu ile Erhan Başay'ı yemek yerken gördüğünü, ardından sesler duyulduğunu, iki kişinin Erhan Başay'ı dışarı çıkarırken gördüğünü, Bulut Akacan'ın yere düştüğünü, Asımoğlu'nun yerde olduğunu, yerde kanlar gördüğünü mahkemeye aktardı.

Tanıkların dinlenmesinin ardından mahkeme heyeti duruşmanın 3 Ekim Perşembe günü devam etmesine emir verdi…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.