GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 3 dak.

Anastasiadis: Akıncı ile "iyi ve dostane ilişkiler iklimini" muhafaza etmeye çalıştık

Anastasiadis: Akıncı ile "iyi ve dostane ilişkiler iklimini" muhafaza etmeye çalıştık

Rum Toplum Lideri Nikos Anastasiadis, 9 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yapılan gayri resmi görüşme sırasında referans şartları üzerinde bir anlaşma sağlandığını aktardı.

Yayın Tarihi: 02/10/19 16:21
okuma süresi: 3 dak.
Anastasiadis: Akıncı ile "iyi ve dostane ilişkiler iklimini" muhafaza etmeye çalıştık
A- A A+
Rum Toplum Lideri Nikos Anastasiadis, 9 Ağustos tarihinde Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı ile yapılan gayri resmi görüşme sırasında referans şartları üzerinde bir anlaşma sağlandığını; Mustafa Akıncı ile "iyi ve dostane ilişkiler iklimini" muhafaza etmeye çalıştığını söyledi.

BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı görüşme hakkında ise Rum Toplum Lideri Anastasiadis, Genel Sekretere "garantörler ve vasiler olmadan" Kıbrıs sorununa adil, çalışabilir ve yaşayabilir bir çözüm bulunması konusunda kararlı olduğunu yinelediğini söyledi.

Bugün gerçekleşen Rum Bakanlar Kurulu toplantısının ardından ve Rum Başkanlık Sarayından ayrılmadan önce basın mensuplarına açıklamada bulunan Rum Toplum Lideri Anastasiadis, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın, "Anastasiadis, suçlama oyunu yapıyor" yönündeki açıklamasını yorumladı.

Rum Toplum Lideri Anastasiadis, bugüne kadar Sayın Akıncı'ya "bir dizi yaşanan başarısızlıkla ilgili olarak suçlamada bulunmadığını belirterek "iyi ve dostane ilişkiler iklimini" muhafaza etmeye çalıştığını söyledi.

Rum Toplum Lideri Anastasiadis, "Kıbrıs sorununa her iki toplum tarafından kabul edilecek bir çözüm: çalışabilir ve yaşayabilir bir çözüm, garantörler ve vasiler olmadan bir devletin kurulması amacıyla Crans-Montana'da da çalıştığım gibi; iyi niyetle, kararlılıkla ve değişmez olan siyasi iradem ile yeniden çalışmak konusunda hazırlığımı BM Genel Sekreteri'ne yeniledim" dedi.

Referans şartlar ve BM Genel Sekreteri'nin Özel Görevlisi Jane Holl Lute'nin adayı ne zaman ziyaret edeceğiyle ilgili bir soruya Rum Toplum Lideri Anastasiadis, referans şartları konusunda 9 Ağustos tarihinde Sayın Akıncı ile yaptığı görüşme sırasında bir anlaşma sağlandığı yanıtını verdi.

Rum Toplum Lideri Anastasiadis, "Bayan Lute'nin adaya yaptığı son ziyareti sırasında onu sağlanan uzlaşmalar hakkında bilgilendirdik; Bayan Lute ise bizim talebimizden sonra yazılı kısa bir açıklamada bulundu" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.