GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

USS Gonzalez, "Güney Kıbrıs ile ABD ilişkilerinin güçlendirilmesi için" Larnaka limanında

USS Gonzalez, "Güney Kıbrıs ile ABD ilişkilerinin güçlendirilmesi için" Larnaka limanında

Amerikan Arleigh Burke-sınıfı güdümlü füze destroyeri USS Gonzalez (DDG 66) Larnaka limanına demirledi. Yapılan açıklamada Gonzalez mürettebatının, Güney Kıbrıs ile ABD ilişkilerinin güçlendirilmesini hedeflediği belirtildi.

Yayın Tarihi: 03/10/19 07:35
okuma süresi: 2 dak.
USS Gonzalez, "Güney Kıbrıs ile ABD ilişkilerinin güçlendirilmesi için" Larnaka limanında
A- A A+
Amerikan Deniz Kuvvetlerine bağlı Amerikan Arleigh Burke-sınıfı güdümlü füze destroyeri USS Gonzalez (DDG 66) programlanmış ziyareti çerçevesinde salı gününden beri Larnaka limanında bulunuyor. Gemi şu an Napoli, İtalya merkezli Amerikan 6. filo operasyonu alanında Amerikan çıkarlarını desteklemeyi amaçlıyor.

USS Gonzalez'in (DDG 66) Güney Kıbrıs'a ziyaretiyle ilgili bir soruya Amerika tarafından gönderilen basın açıklamasında, geminin Akdeniz'deki varlığı, bölgedeki kolektif güvenlik için ABD'nin devam eden taahhüdünün bir göstergesi olduğu belirtildi.

Gemi Komutanı Komodor Christopher Schwarz, Gonzalez mürettebatının Güney Kıbrıs ile ABD ilişkilerinin güçlendirilmesini hedeflediğini ve Larnaka'nın kültürünü yakından yaşamak istediğini söyledi.

Gemi Komutanı, "Larnaka limanına ziyaretimiz sırasında ortaklığımızın güçlendirilmesi, uzun süreli ilişkiler kurarak bölgede güvenliği, istikrarı arttırmak için olan ortak bağlılığımızı vurgulamakta ve aynı zamanda bölgesel ortaklar ve NATO üyeleriyle birlikte çalışabilirliği geliştirmek için fırsatları dile getirmektedir "dedi.

KHA'ya gönderilen basın açıklamasında ayrıca geminin şu an merkezi Napoli İtalya'da olan 6. Amerikan Filosu'nun operasyonlarını destekleyerek genellikle müttefikleri ve çeşitli kuruluşlardan ortakları ile Amerika Birleşik Devletleri ulusal çıkarlarının, Avrupa ve Afrika'da güvenliğin korunması için bir dizi tam deniz operasyonu gerçekleştirmekte olduğu kaydedildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.