GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 2 dak.

Anastasiadis'e 'jet' soruşturması!

Anastasiadis'e 'jet' soruşturması!

Güney Kıbrıs Kamu Başdenetçisi Odysseseas Michailides, Rum Lider Nikos Anastasidis'in New York dönüşü kullandığı özel jetle ilgili iddialar için soruşturma başlattı.

Yayın Tarihi: 03/10/19 12:50
okuma süresi: 2 dak.
Anastasiadis'e 'jet' soruşturması!
A- A A+
Kıbrıs Postası - Ulaş Barış

Rum kamuoyunda büyük tartışma yaratan olayla ilgili, dün başkanlık sarayına giden kamu denetçileri, gerekli dökümanları toplarken, Politis Gazetesi, Larnaka Havalimanında konuşlanmış olan Boeing 737-800 model özel jetin, Anastasiadis'in yakın arkadaşı olan Suudi bir işadamına ait olduğunu iddia etmişti.

Jet olayı, Anastasiadis'in geçen hafta sonu New York dönüşü sırasında, kalkıştan 3 saat sonra yaşanan kokpit arızası sonrası, alana geri dönerek acil iniş yapması sonucu ortaya çıkmış, Rum kamuoyu jetin hangi şartlarda, hangi ödeme koşullarında ve ne sebeple kullandığı konusunda cevaplanması gereken sorular olduğunu yazmıştı.

Başkanlık Sarayından yapılan açıklamada ise, özel uçak tahsisinin her zaman gerekli olabileceği belirtilmiş ve söz konusu kiralamanın 3-4 şirkete sorulduktan sonra yapıldığını açıklamıştı.

Ancak Politis'in, uçağın Anastasiadis'in arkadaşı olan Suudi işadamına ait olduğunu iddia etmesinin ardından, tartışma alevlenmişti. Rum muhalefeti, Anastasiadis'in vergi mükelleflerinin paraları ile özel jet kiralamasını 'gereksiz lüks' ve 'görevi suistimal' olarak niteliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.