EĞİTİM
okuma süresi: 2 dak.

LAÜ öğrencisinden uluslararası sempozyumda temsiliyet

LAÜ öğrencisinden uluslararası sempozyumda temsiliyet

LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Eren Köseoğlu, VIII. Uluslararası Genç Türkologlar Sempozyumu'na bildirisiyle kabul edildi.

Yayın Tarihi: 03/10/19 10:33
okuma süresi: 2 dak.
LAÜ öğrencisinden uluslararası sempozyumda temsiliyet
A- A A+
Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Türkçe Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Eren Köseoğlu, Türk Dil Kurumu'nun desteğinde, Kırgısiztan Türk-Manas Üniversitesi'nce düzenlenen VIII. Uluslararası Genç Türkologlar Sempozyumu'na bildirisiyle kabul edildi.

LAÜ ÖĞRENCİSİ "KIBRIS TÜRKLERİNDE NASRETTİN HOCA" BAŞLIKLI BİLDİRİ SUNDU

Geleneksel hale gelen ve Türkiye Cumhuriyeti ile Kırgızistan devletinin himayelerinde yapılan toplantıda LAÜ Öğrencisi Eren Köseoğlu, LAÜ Dr. Fazıl Küçük Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Karakartal'ın danışmanlığında hazırladığı, "Kıbrıs Türklerinde Nasrettin Hoca" başlıklı bildirisini sundu.

Türkiye'den, Azerbaycan'a, Kırgızistan'dan Kazakistan, Özbekistan ve Türkmenistan'a Türk dünyasının bir çok yerinde Türk kültürünün ortak değerlerinden biri olan Nasrettin Hoca'nın, KKTC'deki yerini anlatan Köseoğlu, ayrıca sempozyumda Kıbrıs Türk Karagöz sanatçısı Mehmet Ertuğ'u ve onun Kıbrıs Türk Karagözü'ne eklediği Nasrettin Hoca tipini de tanıttı.

"SEMPOZYUM TÜRK DÜNYASININ BÜTÜNLÜĞÜNÜ SAĞLAMASI AÇISINDAN ÖNEMLİYDİ"

Köseoğlu sempozyum ile ilgili düşüncelerini aktararak, "Katılmış olduğum sempozyum genç akademisyenlerin araştırmaya yönlendirilmesi açısından, Türk dünyası devletlerinin tüm vatandaşlarının kültürün ortaklığının farkına varılması yalnızca kültürle de kalmayıp Türk dünyasının bütünlüğünü sağlaması noktasından çok büyük bir öneme sahiptir" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.