ADLİ HABERLER
okuma süresi: 6 dak.

Asımoğlu: "İlk müdahale yapılmasa ölmüş olacaktım; mezarıma çiçek bırakacaklardı"

Akacan'ın yargılandığı darp davasında Asımoğlu tanık kürsüsüne çıktı

Akacan'ın yargılandığı darp davasında Zeki Asımoğlu tanık kürsüsüne çıktı. Asımoğlu, "İlk müdahale yapılmasa ölmüş olacaktım; mezarıma çiçek bırakacaklardı" ifadelerini kullandı.

Yayın Tarihi: 05/10/19 10:05
okuma süresi: 6 dak.
Akacan'ın yargılandığı darp davasında Asımoğlu tanık kürsüsüne çıktı
A- A A+
Girne Postası – Burcu Ece Yılmaz

Zeki Asımoğlu ve Erhan Başay'ın darp edilme meselesiyle ilgili yargılanan Bulut Akacan ve korumaları Vasıf Kurbanov ile Orçun Özorçun'un davasında duruşma dün tanıkların dinlenmesiyle devam etti. Tanık kürsüsüne çıkan Zeki Asımoğlu, "Yaşadığım olaydan psikolojik olarak çok etkilendim, sanıklardan şikayetçiyim. Bana ilk müdahaleyi yapan doktor, dilimi çıkarmasaydı ölmüş olurdum. Mezarıma çiçek bırakacaklardı" dedi.

Davanın dünkü duruşmasında, Avukat Tülin Çeliker, Doktor Erhan Çeliker, Aydın Erhuy, Zeki Asımoğlu, Doktor Ahmet Ebeoğlu tanık olarak dinletildi; mahkemeye 2 emare sunuldu.

Dünkü celsede, ilk olarak görgü tanığı Av. Çeliker tanık olarak dinlendi. Çeliker, olayın meydana geldiği Foodforfit restoranın yanında bulunan, ailesinin eczanesinde olduğunu, restorandan sesler gelmesi üzerine dışarı çıktıklarını söyledi. Erhan Başay'ın Akacan'a, "Ben sana hiç bel altı vurdum mu" sözlerini işittiğini aktaran Çeliker, ardından Başay'ın sürüklendiğini gördüğünü belirtti.

AVUKAT ÇELİKER: "HER GÜN BÖYLE ŞEYLER YAŞAMIYORUZ, ŞOKTAYDIK"

Kimin kime vurduğu tam olarak görmediğini kaydeden Çeliker, "Her gün böyle şeyler yaşamıyoruz, şoktaydık" dedi.

Akacan'ın tekme atarken yere düştüğünü, ardından Asımoğlu'nun yerde yatarken gördüklerini bildiren Çeliker, "Doktor olan babam Asımoğlu'na ilk müdahaleyi yaptı" diye konuştu.

Asımoğlu'na ilk müdahaleyi yapan Dr. Erhan Çeliker ise, yaşananları şöyle aktardı:

DR. ÇELİKER: "ASIMOĞLU ÖLEBİLİRDİ"

"Eczanenin içinde kızım, eşim ve arkadaşımla oturuyorduk. Bir bağrışma sesi duyduk. Yere düşen Asımoğlu'nun yanına gittim. Nabzına baktım. Nefes alıp veriyordu. Nabız kayboluyor, şuursuz davranıyordu. Müdahalede bulundum. Hastanın komaya girmemesi için Solunum yolunu açtım. Çünkü hastanın dili arkaya kaçtı. Oksijensiz kalıp ölebilirdi. Hastayla iletişime geçmeye çalıştım. Böyle anlarda ilk 4 dakika çok önemlidir. Çünkü beyin oksijensiz kalıyor. Hastanın şuuru gitmişti, gözleri kaymıştı ve morarmaya başlamıştı."

Çeliker'in ardından tanıklık yapan görgü tanığı Aydın Erhuy ise, müdahaleyi yapan doktor Çeliker'in yakın arkadaşı olduğunu ifade etti. Kavga olayı nedeniyle büyük bir şok yaşandığını söyleyen Erhuy, olayın ardından Akacan'ın panikle "Ne yaptınız siz" şeklinde söylendiğini dile getirdi.

ZEKİ ASIMOĞLU: "DARBELERDEN SONRASINI HATIRLAMIYORUM"

Erhuy'un ardından kavgada darp edilen Zeki Asımoğlu, tanık kürsüsüne çıkarak ilk kez konuştu. Asımoğlu, kavgayı ayırmaya çalıştığı anda aldığı darbe sonucu gerisini hatırlamadığını söyledi.

Darp edilmesinin ardından yaşadıklarını aktaran Asımoğlu, "Darptan sonra kafamda yarılma oldu. Beynimde kanama oldu. Dudağıma dikişler atıldı. Alt dişlerim yer değiştirdi. Uzun süre sıvı ile beslendim. Hastanede yattığım sürede ara ara hafıza kaybı yaşadım. Darbeye bağlı kulağımdaki kristallerde oynama oldu; bu da baş ağrısına neden oldu. Sara geçirme riski yaşadığım için yaklaşık 1 ay yalnız kalamadım. Neredeyse 1 ay evden çıkmadım. Araba kullanamadım" dedi.

"DOKTOR İLK MÜDAHALEYİ YAPMASAYDI ÖLECEKTİM"

Doktorun ilk müdahaleyi yapmasaydı, ölmüş olacağını söyleyen Asımoğlu, "Mezarıma çiçek bırakacaklardı" ifadelerini kullandı.

Yaşadığı olaydan psikolojik olarak da etkilendiğini vurgulayan Asımoğlu, işine döndükten sonra yaşadığı odaklanma sorunundan bahsetti. Asımoğlu, hala daha bir şey ışırken ön dişlerini kullanamadığını söyledi.

Asımoğlu özellikle Akacan olmak üzere 3 sanıktan şikayetçi olduğunu ifade etti.

"HABERCİ GAZETESİ YALAN HABER YAPTI, UKRAYNA'YA GİTMEDİM"

Asımoğlu'nun ifadesinden sonra sanık avukatları soru yöneltti. Asımoğlu, 21 Şubat 2019 tarihinde, yurtdışına çıkıp Ukrayna'ya gidip gitmediğinin sorulması üzerine, "Haberci Gazetesi, Ukrayna'ya gittiğimi, bet işleriyle uğraştığıma dair yalan haber yaptı. O tarihte yurtdışına çıkmadım. Olayın yaşanmasından 6 ay sonra İzmir'e gittim" dedi.

Asımoğlu, belli aralıklarla kara sınır kapısından Güney Kıbrıs'a geçtiği tarihlerin dökümlerinin sunulması üzerine ise, o tarihleri hatırlamadığını, ancak Güney Kıbrıs'a geçip geldiğini aktardı.

Olayın ardından Asımoğlu'na müdahalede bulunan Doktor Ahmet Ebeoğlu ise şu sözleri kaydetti:

DR. EBEOĞLU: "HASTA ACİL SERVİSE GELDİĞİNDE NEREDE OLDUĞUNUN FARKINDA DEĞİLDİ"

"Hasta 7 Ocak 2019'da acil servise geldiğinde, nerede olduğunun farkında değildi. Alt dişlerinde çıkma vardı. Kafasının sol tarafında şişlik mevcuttu. İnce bir çizgi kanama vardı. Hatırlayamama problemi yaşadı. Nöbet geçirme riskine yönelik 1 aylık rapor verdik. Hastanın dili döndüğünde 3-4 dakika müdahale edilmezse, kalıcı hasar olabilirdi. Doktorun yerinde yaptığı müdahale doğruydu."

Mahkeme, tanıkların beyanlarının ardından, duruşmayı 7 Ekim Pazartesi gününe tehir etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.