GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Üçlü görüşme senaryoları

Üçlü görüşme senaryoları

Rum basını, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kasım ayında Paris veya Cenevre'de üçlü görüşme yapacakları yönünde bilgiler bulunduğu iddiasını gündeme getirdi.

Yayın Tarihi: 05/10/19 12:24
okuma süresi: 1 dak.
Üçlü görüşme senaryoları
A- A A+
Fileleftheros gazetesi, Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Rum lider Nikos Anastasiadis ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Kasım ayında Paris veya Cenevre'de üçlü görüşme gerçekleştirecekleri yönünde bilgiler bulunduğunu yazdı.

Guterres'in söz konusu dönemde Fransa, İsviçre ve Türkiye'de olacağını vurgulayan gazete, Türkiye'de üçlü zirve olamayacağından diğer iki ülkede gerçekleşmesinin büyük olasılık olduğu yorumunda bulundu.

Politis gazetesi ise edindiği bilgilere göre, üçlü görüşmenin 12-13 Kasım tarihlerinde Paris'teki "Barış Forumu" çerçevesinde veya Kasım sonunda Cenevre'de bir yerde yapılması ihtimalinden söz etti.

Gazeteler, Rum hükümet kaynaklarının verdikleri bilgilerde, henüz herhangi bir randevunun kesinleşmediğini, bu yönde bir davet gelmesi durumunda ise Rum hükümetinin, Türk "kışkırtmalarına karşın" olumlu yanıt vereceğini söylediklerini aktardı.
#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.