GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Hacıyannis: "Dini mekânlara zarar verilirken boş durmayacağız"

Hacıyannis: "Dini mekânlara zarar verilirken boş durmayacağız"

Rum Milletvekili Hacıyannis, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı'nın toplantısında yaptığı konuşmada, KKTC'de bulunan dini mekânlarla ilgili "dini mekânlara zarar verilirken boş durmayacağız" dedi.

Yayın Tarihi: 07/10/19 12:55
okuma süresi: 1 dak.
Hacıyannis: "Dini mekânlara zarar verilirken boş durmayacağız"
A- A A+
Rum Milletvekili Kiriakos Hacıyannis, KKTC'de dini bölgelere saygısızlık yapıldığını, din adamlarının korkutulduğunu ve dini özgürlüklerin engellendiğini savunarak buna kayıtsız kalamayacaklarını söyledi.

Alithia gazetesinin haberine göre, Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Parlamenterler Meclisi'nin 18'inci toplantısında konuşan Hacıyannis, Helsinki Nihai Senedi'ne atıfta bulunarak, dini özgürlüklere saygı gösterilmesi gerektiğini söyledi ve bunun, istikrarın ve barışın korunması için gerekli olduğuna vurgu yaptı.

Haberde, Hacıyannis'in dini inançlar nedeniyle ayrımcılığa maruz kalınması konusunda mücadele verilmesi gerektiğini de kaydederek, dini özgürlükler olmadan ilerleme sağlanamayacağına işaret ettiği belirtildi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.