GÜNEY KIBRIS
okuma süresi: 1 dak.

Mısır Kıbrıs'a tam destek belirtti, MEB'ndeki kaynakları üzerinde haklarını ve egemenliğini teyit etti

Mısır Kıbrıs’a tam destek belirtti, MEB’ndeki kaynakları üzerinde haklarını ve egemenliğini teyit etti

Mısır, Kıbrıs'ın petrol ve gaz araştırması için izin verdiği bölgeler dâhil, Güney Kıbrıs'ın uluslararası hukuka uyumlu egemenliğini ve haklarını teyit etti.

Yayın Tarihi: 07/10/19 14:29
okuma süresi: 1 dak.
Mısır Kıbrıs’a tam destek belirtti, MEB’ndeki kaynakları üzerinde haklarını ve egemenliğini teyit etti
A- A A+
Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün Ofisi'nden cumartesi günü yapılan açıklamada, Bakanlığın Kıbrıs'ın hakları, Doğu Akdeniz Bölgesi'nde güvenlik ve istikrarın tehdit edilmesine yönelik tek yanlı faaliyetlerin devam etmesi konusunda uyarıda bulundu; uluslararası hukukun yasa ve hükümlerine saygı duyulması ve uyulması gerektiğini belirtti.

Yapılan açıklamaya göre, Mısır Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Kıbrıs'ın kıyılarında petrol ve gaz araştırması için izinler verdiğini kaydetti ve Kıbrıs'ın haklarını ihlal eden tek yanlı tedbirlerin Doğu Akdeniz bölgesinde güvenlik ve istikrarı tehdit ettiğini, uluslararası hukukun yasa ve hükümlerine uyulması ve saygı gösterilmesinin taahhüt edilmesi gerektiğini ifade etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.