GİRNE
okuma süresi: 3 dak.

Zeytinlik'te gerçekleştirilen festival, Ebru Aydın konseriyle sona erecek

Zeytinlik’te gerçekleştirilen festival, Ebru Aydın konseriyle sona erecek

Girne Belediyesi tarafından 4-8 Ekim tarihleri arasında Zeytinlik Köyünde düzenlenen 18. Zeytin Festivali devam ediyor.

Yayın Tarihi: 07/10/19 15:13
okuma süresi: 3 dak.
Zeytinlik’te gerçekleştirilen festival, Ebru Aydın konseriyle sona erecek
A- A A+
Festivalin ikinci gününde Girne Belediyesi Zeytin Tenis Kortlarında Tenis Şenliği, Girne Kordonboyu Ödüllü Bilardo Turnuvası, Uygulamalı Karikatür Atölye Çalışması, Anamur Belediyesi Konservatuarı Büyükler Halk Dansları Ekibi gösterisi, Sinan Güzen konseri, Girne Genç Sanatseverler Derneği halk dansları gösterisi, İzmir Karşıyaka Girne Ortaokulu Halk Dansları Gösterisi ve Supernova Reggea Ban konseri gerçekleştirildi.

ÇAKISTES YAPMA ETKİNLİĞİ DÜZENLENDİ

Festivalin üçüncü gününde ise Çocuk ve Gençlik Etkinlikleri, Çatalköy Belediyesi Halk Dansları gösterisi, Zeytin Karikatürleri Yarışması ödül töreni, Çatalköy Belediyesi Nostalji Halk Dansları Topluluğu Gösterisi yer aldı. Bu yıl ilk kez turistler ve SOS Çocuk Köyü İzci Grubunun da katıldığı zeytin toplama ve çakıstes yapma etkinliği düzenlendi. Etkinliklere vatandaşlar büyük ilgi gösterdi.

ÖDÜLLÜ YEMEK YARIŞMASI DÜZENLENDİ

Zeytinli ve Zeytinyağlılar Yemek Yarışması'nda seçici kurul üyeliğinde Girne Belediyesi Sağlık Şubesi Amiri Gıda Mühendisi Naile Soyel, gurme şef Mustafa Şah ve mutfak baş aşçı Onur Karaçay yer aldı. 21 eserin katıldığı yarışmada 'Zeytinli domatesli rulo ekmek ve yanında yeşil zeytinli acuka 'Benal Lord ile birinci, 'Zeytinli Hellimli ' ile Ayşe Ufuk ikinici ve 'Zeytinyağlı portakallı kereviz' ile Huriye Vardarsu üçüncü oldu.

YENİ TÜRKÜ KONSER VERDİ

Sabri Oğuzkan Trio konserinin ardından 40'ıncı sanat yılını kutlayan Yeni Türkü konser verdi. Festival alanında sahneye çıkan Yeni Türkü, izleyicilere güzel bir gece yaşattı. Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü, Yeni Türkü müzik grubuna teşekkür ederek, Yeni Türkü adına solist Derya Köroğlu'na teşekkür plaketi takdim etti.

FİNALİ EBRU AYDIN YAPACAK

Festivalin son günü olan 8 Ekim Salı akşamı 18:00'da İzmir Karşıyaka Girne Ortaokulu Halk Dansları Gösterisi, 18:15'te Tenis Şöleni Ödül Töreni, 18:30'da Bilardo Turnuvası Ödül Töreni, 18:45'de Girne Belediyesi Halk Dansları Gösterisi, 19:00'da Hasan Günyüz ve İbrahim Çetiner konseri yer alacak. Festival, 21.00'da Ebru Aydın konseriyle sona erecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.