İÇ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

53 milyon TL'yi erteledi, 40 milyon TL ödeme haftaya

53 milyon TL'yi erteledi, 40 milyon TL ödeme haftaya

Turanlı 53 milyon TL'lik borcu ertelemeyi başardı ancak 15 Ekim'deki 40 milyon TL'lik ödemesi kapıya dayandı.

Yayın Tarihi: 09/10/19 07:36
okuma süresi: 2 dak.
53 milyon TL'yi erteledi, 40 milyon TL ödeme haftaya
A- A A+
Kıbrıs Postası

Gelirlerine haciz konulan Ercan Havalimanı işletmecisi Emrullah Turanlı'nın büyük ortağı olduğu T&T, 53 milyon TL'lik borcu için 6 aylık bir süre içerisinde ödeme yapacağını yazılı olarak taahhüt ederek haciz kararını dondurmasına karşın, 15 Ekim'de ödemesi gereken 40 milyon TL'lik cari borç için bir haftası kaldı.

Emrullah Turanlı'nın büyük ortağı olduğu ve Ercan Devlet Havalimanı'nın işletmecisi T&T şirketinin KKTC Maliye Bakanlığı'na olan borcu nedeniyle gelirlerine getirilen haczin şartlı olarak dondurulduğu öğrenildi.

Gelir paylaşımı sözleşmesi gereği devlete ödemesi gereken 53 milyon TL ile ilgili olarak Maliyenin, T&T'nin gelirlerine koyduğu haciz, şartlı ve yazılı taahhüt ile dondurulduğu ve T&T'nin eski borcu için Maliye Bakanlığı'nın 6 ay süre verdiği belirtildi.

Ancak geçtiğimiz üç ay için tahakkuk eden 40 milyon TL ile ilgili evrakın düzenlendiği ve sözleşme gereği üç ayı takip eden ilk ayın 15'ine kadar ödemesi gereken 40 milyon TL'lik bir meblağ olduğu da öğrenildi.

T&T'nin 53 milyon TL'yi ödemekten kaçınıp süre isterken, 15 Ekim'e kadar 40 milyon TL'yi devlete nasıl ödeyeceği merak edilirken, Maliye Bakanlığı'nın Emrullah Turanlı'ya göz açtırmayacağı ve 15 Ekim'de 40 milyonu ödememesi durumunda yeni tedbirler almaktan çekinmeyeceği ifade ediliyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.