İÇ HABERLER
okuma süresi: 5 dak.

Erhürman: "Cumhurbaşkanlığı emeklilik geçirilecek bir makam değildir..."

Erhürman: "Cumhurbaşkanlığı emeklilik geçirilecek bir makam değildir..."

CTP Genel Başkanı Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'na gençler aday olmasın deniyor. Herkes gönlündeki aday için gerekçe koymaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı emeklilik geçirilecek bir makam değildir" dedi.

Yayın Tarihi: 09/10/19 09:20
okuma süresi: 5 dak.
Erhürman: "Cumhurbaşkanlığı emeklilik geçirilecek bir makam değildir..."
A- A A+
Kıbrıs Postası

Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) Genel Başkanı Tufan Erhürman, Genç TV'de katıldığı 'Er Meydanı' isimli programda, Mustafa Alkan'ın sorularını yanıtladı.

KURULTAY… "BAZI ARKADAŞLARIMIN DIŞARDA KALMASINDAN MUTLU OLMADIM"

Kurultay sonucunu değerlendiren Erhürman, "Parti Meclisi dağılımında, benden gençlerin seçilmesinden çok mutluyum. Çok deneyimli isimler de var. Mozaiği sağladık... Bazı arkadaşlarımın dışarda kalmasından mutlu olmadım. Kurultay iradesidir..." dedi.

MYK HAFTA BAŞI BELİRLENİYOR

Merkezi Yönetim Kurulu'nu (MYK) önümüzdeki hafta pazartesi ya da Salı günü belirleyeceklerini belirten Erhürman, " MYK'yı Parti Meclisi (PM) seçecek. Geçmişte örnekleri var. Yetki verilirse Genel Başkan PM'yi belirler ama onayı PM'ye sunar" diye konuştu.

"DOĞMAMIŞ ÇOCUĞA DON BİÇMEM"

Cumhurbaşkanlığı seçimleri adaylığı sorusu üzerine konuşan Erhürman, "Bu görevler kendinizi çok da helak edeceğiniz işler değil. Beni aday yapıp kuyumu kazacaklar falan… Benim kuyum hazır. Mesleğim belli; Akademisyenim..." derken, "Siz aday oldunuz ve sizi yediler döneceğiniz yer üniversite mi olur?" sorusuna Erhürman, "Doğmamış çocuğa don biçmem... Bu kararı kim verecek? CTP organları... CTP'nin aday gösterme kararını Yeni PM isterse değerlendirir. Gelecekler, oturup konuşacağız. O karara saygı duyacağım. Parti içi demokrasiyi çalıştırırız…" yanıtı verdi.

"AKINCI'NIN DESTEKLENMESİ KONUSU SADECE BİR ÜYENİN GÖRÜŞÜDÜR"

Kurultay sırasında bir üye tarafından yapılan "Akıncıyı destekleyelim" açıklamasını değerlendiren Erhürman, "Akıncı'nın desteklenmesi konusu bir üyenin görüşüdür. Bir grubun düşüncesi değildir" dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ… "6 İLÇE GEZDİM, 2 GÖRÜŞ VAR"

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerini sürdüren Erhürman, şöyle devam etti:

"6 İlçe gezdim, 2 görüş var. Bir grup aday ol diyor, diğeri başka aday çıkar diyor. Bütün görüşleri topladık, yeni PM'ye sunacağız ve yeni PM de karar verecek. PM aday çıkarma konusunu yeniden gözden geçirebilir. Ya da karar ışığında adayı belirler..."

"ÜZGÜNÜM BU KONUDA BASIN MENSUPLARINI MUTLU EDEMİYORUM"

"Cumhurbaşkanlığı'na aday olmak istiyor musunuz?" sorusunu da yanıtlayan Erhürman, şu yanıtı verdi:

"Üzgünüm bu konuda basın mensuplarını mutlu edemiyorum... Kıvırtma deniyor ama bu tip makamlara aday olmak hırsla isteyeceğim bir şey değil. Partim istiyorsa, görev verirse yapılabilecek bir şeydir... Partimin kararı olmadığı müddetçe isterim demek partime karşı saygısızlıktır... İsteklerimle yönlendirme yapmak istemem. En son noktada çıkan kararı ailemle konuşacağım."

"BAZEN İSTEMEDİĞİM ŞEYLERİ YAPMAK DURUMUNDA KALDIM"

"Adayınız şimdiden belirlenmiştir" sözü üzerine Erhürman "Buna cevap vermem, parti üzerinde ağırlık oluşturur. İstemediğim şeyleri bile bazen yapmak durumunda kaldım. Partimin kararı belirleyici olacak. Benim kararımın küçük bir marjı olacaktır" İfadelerini kullandı.

"EN GEÇ EKİM SONU BİR KARARA VARACAĞIZ"

"Partiniz size görev verirse kabul eder misiniz?" sorusuna İSEErhürman, "Büyük etkisi olur... Ama marjım orada duruyor. En geç Ekim sonu bir karara varacağız" dedi.

"CUMHURBAŞKANLIĞI EMEKLİLİK GEÇİRİLECEK BİR MAKAM DEĞİLDİR"

Erhürman, "Cumhurbaşkanlığı'na gençler aday olmasın deniyor. Herkes gönlündeki aday için gerekçe koymaya çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı emeklilik geçirilecek bir makam değildir. Çok çalışma gereken yerdir. KKTC Cumhurbaşkanlığı makamı en görünür makamdır. Cumhurbaşkanlığı makamının önemli yetkileri vardır... Bazı tartışmalarla değeri düşürülüyor" diye ekledi...

"CTP TABANINI BENDEN İYİ TANIYAN YOK"

Erhüerman sözlerini şöyle tamamladı:

"CTP bu dönemde kendisi bir aday gösterirse, ben olurum başkası olur fark etmez, kesme biçme marjinal bir kesimde olur... CTP tabanını benden iyi tanıyan yok. Arada farklı görüşler vardır... Küçük bir kesim adayına sahip çıkmayabilir... CTP Tabanı kendi adayına çok büyük oranda sahip çıkacaktır... Hangi sonuç çıkarsa çıksın, partim karar vermeden adım atmam... Seçime gider kaybedersem, partimin kararına göre hareket ederim..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.