EKONOMİ & FİNANS
okuma süresi: 3 dak.

Dolar/TL kuru son 5 haftanın zirvesinde!

Dolar/TL kuru son 5 haftanın zirvesinde!

Türkiye'nin Suriye'de gerçekleştirmesi planlanan operasyonun bölgede jeopolitik endişeleri tetiklemesi ve bu sürecin Türkiye ABD ilişkilerine olası etkilerine yönelik endişelerle dolar/TL beş haftanın zirvesinden işlem görüyor.

Yayın Tarihi: 09/10/19 11:56
okuma süresi: 3 dak.
Dolar/TL kuru son 5 haftanın zirvesinde!
A- A A+
ABD Başkanı Donald Trump'ın Türkiye'yi ekonomisine zarar vermekle tehdit etmesinin ardından dün 5,84'e yükselen dolar/TL, öğleden sonra Trump'ın iki ülke ilişkilerini savunan açıklamaları ile geriledi ancak düşüş kalıcı olmadı.

Kur, TSİ 09.25 itibariyla 5,83'ten işlem görüyor. Kurun bugün gün içinde 5,8440'a kadar çıktığı görüldü.

ABD ve Türkiye liderlerinin hafta sonundaki telefon görüşmesi öncesi 5,70'in hemen altında işlem gören dolar/TL Trump'ın ekonomiye yönelik tehdidinin ardından dün sabah 5,84 ile 30 Ağustos'tan beri en yüksek seviyeyi gördü.

Dolar/TL, Trump'ın Türkiye'ye yönelik olumlu algılanan açıklamaları ardından ise 5,7850'ye kadar geriledi.

EURO SON BİR AYIN EN YÜKSEK DEĞERİNE ULAŞTI

Ekim ayına 6,40 lira ile başlayan Euro kuru, Eylül sonunda 6,1586 lira ile son bir ayın en düşük, bugün ise 6,4101 lira ile son bir ayın en yüksek değerine ulaştı. Geçtiğimiz hafta %1,61 değişim gösteren Euro kuru şu an 6,4101 liradan işlem görüyor.

Öte yandan İngiliz Sterlini ise 7,1509 liradan işlem görüyor.

DÜNYA BANKASI, TÜRKİYE EKONOMİSİ İÇİN 2019 YILI BÜYÜME TAHMİNİNİ YÜZDE 0'A ÇEKTİ

Dünya Bankası, Türkiye ekonomisi için 2019 yılı büyüme beklentisini -%1'den %0'a çekti.

Türkiye ekonomisi için 2020 yılı GSYH beklentisini %3, 2021 beklentisini ise %4 olarak korudu.

Bloomberg HT'nin haberine göre Dünya Bankası "öncü göstergeler 3. çeyrekte de toparlanmanın devam ettiğini gösteriyor" değerlendirmesini yaptı.

Kurum yılsonu enflasyon beklentisini %16,5; 2020 için %11, 2021 için ise %9 olarak açıkladı.

Ancak sonrasında Trump'ın devam eden eleştirel tweetleri piyasada dalgalanmaya neden oldu ve kur gün dünü 5,82 civarında tamamladı.

BLOOMBERG: "KAMU BANKALARI OPERASYON ÖNCESİNDE DOLAR SATARAK TL'Yİ DESTEKLEDİ"

Bloomberg haber ajansı, ismini vermek istemeyen iki kaynağa dayandırdığı haberinde Türkiye'de kamu bankalarının Suriye'ye düzenlenmesi planlanan operasyon öncesinde dolar satarak Türk Lirası'nı desteklediğini öne sürdü.

Habere göre kamu bankaları Pazartesi ve Salı günleri ellerindeki 1 milyar dolar değerindeki dövizi satarak Türk Lirası'na destek oldu.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.