İÇ HABERLER
okuma süresi: 3 dak.

UBP Genel Sekreteri Saner: "Bugün itibariyle UBP, Cumhurbaşkanı aday adayına karar vermemiştir"

UBP Genel Sekreteri Saner: "Bugün itibariyle UBP, Cumhurbaşkanı aday adayına karar vermemiştir"

UBP Genel Sekreteri Saner, yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin, "Bugün itibariyle UBP, Cumhurbaşkanı aday adayına karar vermiş değildir" ifadelerinde bulundu.

Yayın Tarihi: 09/10/19 12:45
okuma süresi: 3 dak.
UBP Genel Sekreteri Saner: "Bugün itibariyle UBP, Cumhurbaşkanı aday adayına karar vermemiştir"
A- A A+
Kıbrıs Postası

Ulusal Birlik Partisi (UBP) Genel Sekreteri Ersan Saner, BRT ekranlarında yayınlanan 'Birinci Boyut' isimli programa konuk olarak yaklaşan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

UBP'nin 11 Ekim'de gerçekleşecek 44'üncü kuruluş yıldönümü kutlamalarına ilişkin konuşan Saner, 11 Ekim günü, saat 19.00'da Lefkoşa'da gerçekleşecek kutlamalara tüm halkı davet etti.

Önceki sene, seçimler nedeniyle kutlama gerçekleştiremediklerini anımsatan Saner, Üçüncü Cumhurbaşkanı ve UBP'nin Onursal Başkanı Derviş Eroğlu'nun "UBP'ye yakışan, 11 Ekim'de Cumhurbaşkanı adayını açıklamak olur" sözlerine ilişkin şöyle konuştu:

"Ben de Genel Sekreter olarak Sayın Onursal Başkanımızdan farklı bir açıklama yapmadığıma inanıyorum. Tecrübesiyle bunu ifade etmişse biz de Ekim ayının sonuna işaret etmiştik. 5-10 günlük fark çok da önemli değil. Tarih Ekim ayı olarak duruyor. Bu çerçevede UBP'nin tüm yetkili organlarıyla konuştuktan sonra kararı açıklayacağız."

Parti tüzüğünde, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda "Adayı Parti Meclisi belirler" ifadesinin bulunduğunu kaydeden Saner, "Parti Meclisi'nin sözü üzerinde kimse olamayacağına göre, buna Parti Meclisi karar verecek" dedi.

Kendisinin isminin de "UBP'nin Cumhurbaşkanı adayı" olarak geçtiğinin anımsatılması üzerine konuşan Saner, "Ersan Saner hiçbir zaman Cumhurbaşkanı adayı olmadı. Ben de bu durumu basından duydum. Kimsenin tek başına 'ben Cumhurbaşkanı adayıyım' deme lüksünün olmadığını düşünüyorum" ifadelerinde bulundu.

Bugün itibariyle UBP'nin Cumhurbaşkanı aday adayına karar vermediğini belirten Saner, "Sağda bir birlik nasıl olur, onu konuşmalıyız, onun yorumunu yapmalıyız" şeklinde konuştu.

Politikada keskin hatlar belirleyip, ona göre hareket etmenin mümkün olmadığını kaydeden Saner, şöyle devam etti:

"Çatı aday 'X' ya da 'Y' partiden olur demem doğru olmaz. Sağ kitlenin, kazanabilecek adayın arkasında durması gerekiyor. UBP, ülkenin en büyük partisidir. Şöyle bir örnek vereyim, Anavatan'da Galatasaray ile Aydınspor bir maç yapsa, Adyınspor'un kazanma olasılığını ben görmem. Siyasi partilerde de bu iş böyledir. UBP en büyük partidir ve bunu rakamlar söylüyor."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.