ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Uyuşturucu zanlısının tutukluluk süresi uzatıldı, 1 kişi aranıyor

Uyuşturucu zanlısının tutukluluk süresi uzatıldı, 1 kişi aranıyor

Mağusa'da Narkotik polisinin düzenlediği operasyonda tasarruflarında uyuşturucu maddeyle yakalanan Tugay Çetin ile İbrahim Turaç ve zanlı Çetin'e uyuşturucu verdiği gerekçesiyle tutuklanan Hasan Gökel'in tutukluluk süresi uzatıldı.

Yayın Tarihi: 10/10/19 07:30
okuma süresi: 4 dak.
Uyuşturucu zanlısının tutukluluk süresi uzatıldı, 1 kişi aranıyor
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 2 Ekim tarihinde Narkotik polisinin düzenlendiği operasyonda üzerinde sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunarak tutuklanan Tugay Çetin ve ardından Çetin'in ifadesi ışığında yakalanan Hasan Gökel ve İbrahim Turaç tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

"Kanunsuz uyuşturucu madde alma, verme ve tasarruf" suçlamaları ile haklarında yürütülen soruşturmanın devam etmesi nedeni ile zanlılar hakkında 2 gün tutukluluk süresi temin edildi. Mahkemede ifade veren polis, gönüllü ifade veren zanlı Hasan Gökel'in yalan ifade verdiğinin tespit edildiğini belirtirken, yürütülen soruşturmada suçla bağlantısı olduğu tespit edilen 1 kişinin daha olduğunun ortaya çıktığını ve arandığını açıkladı.

POLİS SORUŞTURMASINI SÜRDÜRÜYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Hasan Derman mahkemede verdiği ifadesinde, 2 Ekim 2019 tarihinde alınan bilgi üzerine Tugay Çetin'in ikametgahında uyuşturucu olduğunun öğrenilmesi üzerine Çetin'in ikametgahına operasyon düzenlendiğini kaydetti.

Çetin'in tasarrufunda sentetik cannabinoid türü uyuşturucu olduğuna inanılan madde ile içerisinde uyuşturucu olduğuna inanılan sarma sigara bulunduğunu anımsattı. Yapılan soruşturmada zanlının uyuşturucu maddeleri zanlı Hasan Gökel'den 100 TL'ye aldığını itiraf ettiğini belirten Derman, zanlı Çetin'in aynı gün Mağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarılarak hakkında 2 gün tutukluluk süresinin temin edildiğini belirtti.

Çetin'in Mağusa Polis Müdürlüğü avlusunda bulunan şubenin tuvaletlerinin penceresini yerinden sökerek hasar verip yasal tutukluluktan firar ettiğini belirten Derman, zanlının saat 23.20 sıralarında Adli Şube ekipleri tarafından Antalyalılar Bölgesi'nde bulunan yeğeninin evinde tespit edilerek tutuklandığını açıkladı.

Derman, Tugay Çetin'i üzerinde yapılan aramada yine bir miktar sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ile elinde içerisinde uyuşturucu madde olduğuna inanılan sarma sigaranın bulunup emare alındığını hatırlattı. 3 Ekim 2019 tarihinde, zanlı Hasan Gökel'in Mağusa'da tespit edilerek tutuklandığını söyleyen polis memuru Derman, zanlı Gökel'den yapılan soruşturmada Tugay'ın tasarrufunda bulunan uyuşturucu maddeyi 1 Ekim'de İbrahim Turaç'tan aldığını ve Tugay Çetin'e verdiğini itiraf ettiğini kaydetti.

Saat 10.05 sıralarında zanlı Turaç'ın bir bet ofisine tasarrufunda kâğıda sarılı 1 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde ve 70 TL para ile giriş yaptıktan sonra içeride Narkotik polisini görmesi üzerine elindeki uyuşturucu maddeyi ağzına attığını kaydeden Derman, zanlıya makul güç kullanılarak ağzındaki uyuşturucu maddenin alınıp tutuklandığını belirtti.

ZANLI GÖKEL'İN YALAN İFADE VERDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Yürütülen soruşturma kapsamında kamera görüntülerinin incelendiğini belirten Derman, zanlı Hasan Gökel'in verdiği ifadesinde, Çetin'e verdiği uyuşturucu maddeyi zanlı Turaç'tan aldığını söylediğini ancak kamera görüntülerinden zanlı Gökel'in söz konusu uyuşturucu maddeyi başka bir şahıstan aldığının tespit edildiğini ve ifadenin tekzip edildiğini açıkladı.

Gökel'in uyuşturucu maddeyi aldığı şahsın kimliğinin tespit edildiğini ve arandığını kaydeden Derman, soruşturmanın boyut değiştirdiğini söyleyerek tüm zanlıların 2 gün daha tutuklu kalmasını talep etti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.