DÜNYA
okuma süresi: 5 dak.

Trump: İki tarafla da konuşuyorum, sonsuz savaşları sonlandırmaya çalışıyorum

Trump: İki tarafla da konuşuyorum, sonsuz savaşları sonlandırmaya çalışıyorum

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik sınır ötesi operasyonuna dair açıklama yaptı, iki tarafla da görüştüğünü belirterek Türkiye'yi yaptırımlarla vurmaktan bahsetti.

Yayın Tarihi: 10/10/19 17:10
okuma süresi: 5 dak.
Trump: İki tarafla da konuşuyorum, sonsuz savaşları sonlandırmaya çalışıyorum
A- A A+
ABD Başkanı Donald Trump, TSK ve ÖSO'nun Fırat'ın doğusuna yönelik gerçekleştirdiği sınır ötesi operasyona dair Twitter üzerinden açıklama yaptı. "İki tarafla da konuşuyorum ve savaşı sonlandırmaya çalışıyorum" diyen Trump, "Türkiye kurallara uymazsa yaptırımlarla vururuz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump şu ifadeleri kullandı:

"Türkiye, Kürtlere uzun süredir saldırmayı planlıyordu. Sonsuza dek savaşıyorlardı. Saldırı alanının yakınında hiçbir yerde askerlerimiz yok. İki tarafla da konuşarak SONSUZ SAVAŞLARI sonlandırmaya çalışıyorum. Bazıları bölgeye on binlerce asker göndermemizi ve yeni bir savaş başlatmamızı istiyor. Türkiye bir NATO üyesi bir ülke. Diğerleri ise DIŞARIDA KAL diyor, Kürtlerin kendi savaşını savunmasına izin vermemizi (bizim mali desteğimizle de olsa) söylüyor. Ben de Türkiye eğer kurallara uymazsa ağır para cezaları ve yaptırımlarla vurulur diyorum! Yakından izliyorum"

TRUMP DÜN DE BEYAZ SARAY'DA AÇIKLAMA YAPMIŞTI

ABD Başkanı Trump, dün gece de Beyaz Saray'da açıklama yapmış ve "Sonu gelmeyen savaşlardan çıkıyoruz" demişti.

Trump, "Barack Obama döneminde olduğu gibi Türkiye'nin ölümcül düşmanı olan PKK ile ortaklık yaptığınız zaman, bu son derece zor bir durum olur. Onlar uzun yıllardır birbirinden nefret ediyorlar" dedi.

Trump, "Türkiye bunu (ABD'nin bölgeden askerini çekmesini) bildiğiniz gibi uzun yıllardır istiyor. Onlar birbiriyle (Türkiye ve PKK) yıllardır savaşıyor. Biz bu savaşın ortasına bırakıldık. Bunun sadece 30 gün sürmesi gerekiyordu ama yıllardır oradayız. Şimdi taraflarla konuşarak oradan çıkma zamanı. Erdoğan'a ne hissettiğimizi söyledik ama her iki tarafla da konuşuyoruz" dedi.

"BÖLGEDE POLİSLİK FAALİYETİ GÖSTERİYORUZ"

"Bölgede askerimiz yok" diyen Trump, "Artık sonu gelmeyen savaşlardan çıkıyoruz" ifadelerini kullandı.

Trump, "Erdoğan, Suriyelilerin geldikleri yere geri dönmelerini istiyor. Bunu nasıl yapacağına bakacağız. Bunu yumuşak bir şekilde yapabilir, daha sert bir şekilde yapabilir. Ama eğer adaletsizlik yaparsa büyük bir ekonomik bedel öder" mesajını verdi.

Trump, ABD'nin bölgedeki varlığını da "bataklık" olarak yorumlayarak, "Şu anda orada başka ülkelerin yapmaları gereken işleri yaparak polislik faaliyeti gösteriyoruz. Rusya'nın, İran'ın, Irak'ın, Türkiye'nin, Suriye'nin yapması gerekenleri biz yapıyoruz. Bunu onlar yapmalı. Biz niye bunu 7 bin mil uzaktan yapalım ki?" ifadesini kullandı.

"LİNDSEY SURİYE'DE 200 YIL DAHA DURMAK İSTİYOR"

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham'in açıklamalarına da değinen Trump, "Ben zaten Erdoğan'a gerekirse yaptırımlardan daha da öteye geçebileceğimi söyledim. Sanırım Lindsey burada (Suriye) 200 yıl daha durmak istiyor. Ama ben bu konuda hemfikir değilim" diye konuştu.

TRUMP: "KÜRTLER NORMANDİYA'DA BİZE YARDIM ETMEDİ"

Trump, Kürtlerin kendi toprakları için savaştığını belirterek, "Kürtler 2. Dünya Savaşı'nda bize yardım etmediler, Normandiya'da bize yardım etmediler. Kendi toprakları konusunda yardımcı oldular. Bu farklı bir şey. Kaldı ki Kürtlere inanılmaz derecede büyük miktarda silah ve mühimmat anlamında para harcadık" değerlendirmesini yaptı.

"Ancak orada farklı fraksiyonlar var. Mesela PKK var, farklı bir oluşum. Onlar bizimle çalıştılar. Zor bir grup ama bizimle çalıştılar. Onlar kendi toprakları için savaşıyorlar" diyen Trump, "Bana en zor gelen şey, ölen bir askerin ailesine yazdığım mektuptur. Bunu yapmak istemiyorum." ifadesini kullandı.

"RAHİP BRUNSON OLAYINDA YAPTIM..."

Trump, Türkiye ekonomisine yönelik daha önce söylediği sözleri ilerletti, "Bunu daha önce Rahip Brunson olayında yaptım. Erdoğan'ın orada akıllıca davranacağına eminim, öyle umuyorum" dedi.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.