ADLİ HABERLER
okuma süresi: 4 dak.

Serhat Borak, Kıbrıs Postası muhabirine yapılan çirkin saldırıdan mahkum oldu

Serhat Borak, Kıbrıs Postası muhabirine yapılan çirkin saldırıdan mahkum oldu

İskele Kaza Mahkemesi'nde 2019 yılı Temmuz ayı içerisinde Kıbrıs Postası'nın görevi başındaki muhabiri Nadire Bahadi'ye saldırarak darp eden sanık Serhat Borak'ın yargı süreci sona erdi.

Yayın Tarihi: 11/10/19 07:33
okuma süresi: 4 dak.
Serhat Borak, Kıbrıs Postası muhabirine yapılan çirkin saldırıdan mahkum oldu
A- A A+
Kıbrıs Postası

İskele Kaza Mahkemesi'nde 2019 yılı Temmuz ayı içerisinde görevi başında bulunan Kıbrıs Postası Gazetesi muhabiri Nadire Bahadi'ye saldırarak darp eden sanık Serhat Borak dün İskele Kaza Mahkemesi'nde yargılandı. "Darp" ve "Uygunsuz tavır ve harekette bulunmak" davalarından yargılanan sanık Borak mahkeme tarafından suçlu bulundu.

Borak, 3 yıl süreyle sulh ve sukununu koruyacağına dair 10 bin TL'lik kefalet senedi imza etme cezasına mahkum edilirken, sanığın muhabirimiz Bahadi'yi darp etmeden bir gün önce yargılanıp "Müstahdem tarafından sirkat" davasından mahkum edildiği 5 bin TL'lik kefaletine ise devlete irat kaydedilmesine emir verildi.

"MÜSTAHDEM TARAFINDAN SİRKAT" SUÇUNDAN MAHKUM EDİLİR EDİLMEZ DARP SUÇU İŞLEDİ

Sanık Serhat Borak, görevi başında bulunan muhabirimiz Nadire Bahadi'yi darp ettiği günden bir önce yani 4 Temmuz 2019 tarihinde "Müstahdem tarafından sirkat" davasından yargılanarak para ve kefalet senedi cezasına mahkum edildi.

İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı Ahmet Özlemler, sanığın "Darp" ve "Uygunsuz tavır ve harekette bulunmak" davalarını kabul etmesinin ardından mahkemeye sunduğu olgular sırasında sanığın 4 Temmuz 2019 tarihinde yargılandığını davayı anımsatarak, sanığın almış olduğu para cezası yanında 2 yıl süreyle sulh ve sükûnunu koruyacağına dair 5 bin TL'lik kefalete bağlandığının görüldüğünü belirtti.

Özlemler, konu kefaletin nazara dikkate alınarak devlete irat edilmesini talep etti.

SUÇLU BULUNDU

Sanık Borak hakkındaki davanın kararını okuyan İskele Kaza Mahkemesi Yargıcı Tutku Cantaş, sanık Serhat Borak'ı aleyhine getirilen davalardan suçlu bularak mahkum ettiğini açıkladı. Cantaş, Ceza Yasasının, sanığın mahkum olduğu "Darp" suçu için 1 yıla kadar, "Uygunsuz tavır ve harekette bulunmak" suçu için ise 1 aya kadar hapis cezası öngördüğünü belirtti.

Sanığın mahkum olduğu "Darp" suçunun Anayasa ile güvence altına alınan kişilerin vücut bütünlüğü haklarına saldırı teşkil eden suç türlerinden olduğunu vurgulayan Cantaş, hiç kimsenin hangi şartlar altında olursa olsun bilinçli bir şekilde bir başkasına kaba kuvvet kullanarak zarara uğratmaya, darp etmeye ve vücut bütünlüğünü ihlal etmeye hak ve yetkisin olmadığına ifade etti.

Cantaş, sanığa ilk ve son kez bir fırsat vererek kefalete bağlamayı uygun ve adil bulduğunu belirtip, sanığı 3 yıl süreyle sulh ve sükûnunu koruyacağına ve herhangi bir suç işlemeyeceğine dair 10 bin TL'lik kefalet senedi imza etmesine emir verdi. Cantaş, ayrıca sanığın 4 Temmuz 2019 tarihinde mahkum olduğu "Müstahdem tarafından sirkat" suçundan dolayı imzaladığı 5 yıl süreli 5 bin TL'lik kefalet senedindeki 5 bin TL'nin devlete irat kaydedilmesi yönünde emir verdi.

"ÇEKTİRTMEM BE" DEYİP GÖREVİ BAŞINDAKİ BAHADİ'Yİ DARP ETTİ

Sanık Serhat Borak, 5 Temmuz 2019 tarihinde İskele Kaza Mahkemesi'nde Kıbrıs Postası Gazetesi muhabiri olarak görev yapan Nadire Bahadi'yi görevi başında bulunduğu sırada darp etmişti.

Borak, Bahadi'nin Bafra bölgesinde meydana gelen trafik kazasında Levent Bertaş'ın ağır yaralanmasına neden olarak mahkemeye çıkarılan baba Baki Borak'ın fotoğrafını çektiği gerekçesiyle "Ben çektirtmem be" diyerek sağ elinden tutarak görevini yapmasına engel olduktan sonra belinden iki eli ittirip darp etmişti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.