TÜRKİYE
okuma süresi: 1 dak.

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü

TC Cumhurbaşkanı Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile telefonda görüştü.

Yayın Tarihi: 14/10/19 18:40
okuma süresi: 1 dak.
Erdoğan, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüştü
A- A A+
Görüşmede Erdoğan'ın Barış Pınarı Harekatı'nın amacıyla ilgili Macron'u bilgilendirdiği aktarılırken, Macron'un Suriye'deki operasyonun sona erdirilmesini istediği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile telefon görüşmesi yaparak Suriye'nin kuzeydoğusunda devam eden operasyon ile ilgili bilgi verdiği açıklandı.

Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamada "Sayın Cumhurbaşkanımız görüşmede, Sayın Macron'a Barış Pınarı Harekatı'nın amaçlarını anlatmış, Suriye'nin kuzeyindeki PKK-YPG ve DEAŞ terörünün Türkiye'nin güvenliği ve Suriye'nin toprak bütünlüğü için oluşturduğu tehdide işaret etmiş, harekatın bölgesel ve küresel barış ve istikrara sunacağı katkılara değinmiştir" ifadelerine yer verildi.

Reuters haber ajansı ise Macron'un Erdoğan'a, "Türkiye'nin Suriye'nin kuzeydoğusundaki taarruzunun durması gerektiğini" söylediğini aktardı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.