ADLİ HABERLER
okuma süresi: 2 dak.

Kundaklama zanlılarına 3 gün ek tutukluluk

Kundaklama zanlılarına 3 gün ek tutukluluk

Mağusa'da kundaklama olayı ile ilgili tutuklu bulunan zanlılar Ahmet Kara, Hüseyin Kara ve Engin Erensu hakkındaki soruşturma devam ediyor.

Yayın Tarihi: 15/10/19 07:30
okuma süresi: 2 dak.
Kundaklama zanlılarına 3 gün ek tutukluluk
A- A A+
Kıbrıs Postası - Nadire Bahadi

Mağusa'da 26 Eylül 2019 tarihinde meydana gelen kundaklama olayında Cemre Yağcıoğlu'na ait aracın üzerine yanıcı madde dökerek ateşe vermekle suçlanan zanlı Ahmet Kara, Hüseyin Kara ve Engin Erensu tutukluluk sürelerinin dolmasının ardından dün yeniden Mağusa Kaza Mahkemesi'nde yargıç karşısına çıkarıldı.

"Kundaklama" ve "Kasti hasar" suçlaması ile haklarında yürütülen polis soruşturması devam eden zanlılar hakkında 3'er gün ek tutukluluk süresi temin edildi. Polis mahkemede mesele ile ilgili bağlantısı olduğu tespit edilen 1 kişiyi daha arıyor.

SORUŞTURMA DEVAM EDİYOR

Olayın soruşturmasını yürüten polis memuru Gökhan Kol mahkemede verdiği ifadesinde, 26 Eylül 2019 tarihinde saat 02.50 sıralarında meçhul şahısların Mağusa'da Karakaşlı A2 Apartmanı altında park halinde bulunan Cemre Yağcıoğlu'na ait MH 111 plakalı aracın üzerine yanıcı madde döküp ateşe vererek konu aracın tamamen yanmasına neden olduklarını açıkladı.

Kol, yangın neticesinde yine Karakaşlı A2 Apartmanının altında park halinde bulunan Gülay Kemaller'e ait NV 330 plakalı aracın da kısmen yanarak hasara uğradığını belirtti.

Mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikat sonucunda zanlı Ahmet Kara, Hüseyin Kara ve Engin Erensu'nun 4 Ekim 2019 tarihinde Lefkoşa'da tespit edilerek tutuklandığını belirten Kol, zanlıların gönüllü ifade vererek zanlı Hüseyin Kara ile Engin Erensu'nun suçlarını itiraf ettiğini açıkladı.

Kol, mesele ile ilgili olarak yürütülen tahkikatın devam ettiğini ve aranan 1 kişinin daha olduğunu belirterek, zanlıların 8'er gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti. İddia Makamı adına davayı yürüten Savcı talep edilen tutukluluk süresini 3 gün ile sınırlandırdı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.